Team Triade Meedoen&Sport speelt bocce

ALMERE - Triade Meedoen&Sport neemt op 8, 9 en 10 juni deel aan de Nationale Special Olympics in de Achterhoek met de sport bocce. Het team bestaan uit vijf deelnemers. Drie uit Almere en twee uit de Noordoostpolder.

Bocce biedt de mogelijkheid tot sociaal contact. (Foto: aangeleverd)


De deelnemers uit Almere, Maurice, Tim en Roy, hebben al ervaring opgedaan op het NK Bocce. In november 2017 vielen zij in de prijzen bij het NK Bocce in Almere. De trainingen bieden uitzicht op het halen van mooie resultaten. De deelnemers zijn gemotiveerd en hebben zin in het sportweekend. Triade Meedoen&Sport maakt dit weekend onderdeel uit van Team Almere, samen met HAVAS, ASV en de Almeerse Hockeyclub.

Bocce


Bocce (Botsje) is een mikspel voor mensen met een verstandelijke beperking. Het biedt de mogelijkheid tot sociaal contact, het ontwikkelen van hun fysiek, het verbeteren van hun zelfvertrouwen en zorgt bovenal voor veel spelplezier.
Bocce lijkt enigszins op jeu de boules en bowls, maar heeft zijn eigen specifieke spelregels en gewoontes. Het doel is om jouw vier ballen zo dicht mogelijk tegen de ‘pallina’ aan te rollen. Het is een sport die individueel en in teamverband gespeeld kan worden (1 tegen 1, 2 tegen 2 of 4 tegen 4). Het draait uiteindelijk veel om slim teamwork en goed mikken. Nationaal en internationaal staat bocce op het programma bij Special Olympics-evenementen. Special Olympics organiseert wereldwijd sportevenementen voor mensen met een verstandelijke beperking.
Meer informatie over de Special Olympics op www.specialolympics2018.nl. Gezellig meedoen aan sport en bewegen: meedoenensport@triade-flevoland.nl

Artikel geplaatst op: 29 mei 2018 - 13:40

Gerelateerd

Delen