Assistentschap zit Marco Heering (Almere City FC) als gegoten

Door Wesley Verboom
SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Hij oogt onrustig, nerveus en af en toe gespannen. Zit en staat en hangt dan weer tegen de linker binnenkant van de dug-out. Het is Marco Heering ten voeten uit. De bevlogen assistent van Almere City FC leeft ook tijdens zijn laatste competitieduel intens mee. Aan niets valt te merken dat hij na vijf jaar afscheid neemt van de club.

Voor de wedstrijd tegen Volendam had Marco Heering al vertrouwen in de play-offs. (Foto: Fred Rotgans)


Sterker nog, het is nog niet over. Door een 2-0 zege op FC Volendam plaatste City zich voor de vierde keer op rij voor promotie naar de eredivisie. Het betekent dat het avontuur van Heering, die in 2013 overkwam van AGOVV, met nog minimaal twee nacompetitiewedstrijden wordt verlengd. Iets waar hij na afloop van het duel met FC Volendam nauwelijks stil bij staat. “Het is vooral de omgeving die daar aandacht voor heeft”, vervolgt Heering, die stiekem hoopt dat het mooiste Almere-moment nog moet komen. "Ik heb altijd gezegd dat het raar kan lopen in de play-offs”, knipoogt Heering.
De 48-jarige assistent heeft de club in de afgelopen vijf jaar enorm zien groeien, zowel sportief (van staartploeg naar een ploeg die speelt om promotie) als organisatorisch. Ook persoonlijk vlak heeft Heering, die met City twee periodetitels pakte, een groei doorgemaakt. “Wat het geheim is van een goede assistent?”, herhaalt hij de vraag. De goedlachse oud-prof vindt het een lastige, maar benadrukt daarna wel dat hij zich het prettigste voelt in een rol als assistent en licht een klein tipje van de sluier op.
"Als assistent moet je een aanvulling zijn op de trainer”, aldus Heering, die vaak nog middenin de groep staat. Alleen in tegenstelling tot vijf jaar geleden is het voor hem lastiger om mee te doen met oefeningen. "Ik word ook een dagje ouder”, besluit hij. Volgend seizoen gaat hij aan de slag gaat bij zijn oude liefde Go Ahead Eagles.

Artikel geplaatst op: 29 april 2018 - 20:08

Gerelateerd

Delen