Windsurfcentrum opent beachclub

SURFSTRAND HAVEN – Bij Windsurfverenging Almere Centraal startte deze week, vanuit het gebouw van de windsurfvereniging, een beachclub met de mogelijkheid om windsurfmateriaal te huren. Iedereen is welkom in het vernieuwde Surfcentrum en kan surfmateriaal huren en of windsurfles volgen.
Bij het surfcentrum is materiaal te huur en kunnen windsurflessen gevolgd worden. (Foto: aangeleverd)

“Tot op heden was er geen horecagelegenheid en ontbraken de faciliteiten om windsurfmateriaal te huren”, aldus initiatiefnemer Marco Boone. “Enkel de leden van de windsurfvereniging op het Surfstrand konden gebruik maken van windsurfmateriaal van de vereniging. Met het vernieuwde Surfcentrum brengen we daar verandering in.”
Het gebouw is totaal verbouwd en er is een terras aangelegd met uitzicht over het Gooimeer. Zowel kinderen als volwassenen (her)ontdekken de surfsport. Het windsurfcentrum biedt daarom, naast de verenigingslessen, voor zowel kinderen als volwassenen, windsurflessen aan. Van lessen voor de startende windsurfer tot slalomtrainingen voor de gevorderde windsurfers. Ook kan windsurf- en SUP materiaal worden gehuurd.
In de windsurfsport is een compleet nieuwe ontwikkeling gaande: windfoilen. “Met windfoilen surf je op een gewone surfplank, maar ‘vlieg’ je ongeveer 1 meter boven het water, doordat er een soort ‘draagvleugel’ onder de plank zit. Een zeer spectaculaire nieuwe vorm van windsurfen.” Windsurfcentrum Almere biedt via de website www.windfoilen.nl lessen aan om windsurfers te leren windfoilen. Ook verhuurt het Windsurfcentrum Almere dit materiaal.
Windsurfcentrum Almere organiseert dit jaar veel activiteiten. Van NK windsurfen tot en met de Optimist on Tour op 19 mei. De ambitie van het Windsurfcentrum is om mensen in aanraking met de watersport te brengen. Meer informatie: www.windsurfcentrumalmere.nl en www.windfoilen.nl.
Artikel geplaatst op: 01 mei 2018 - 11:34

Gerelateerd

Delen