300 deelnemers beklimmen ruim 600 traptreden

STAD - Het WTC stond woensdagavond volledig in het teken van de WTC Trappenloop. Deelnemers legden ruim 600 treden af, 30 verdiepingen passerend, om uiteindelijk op het bijna hoogste punt van Almere te finishen. “Deze wedstrijd is te uniek om te mogen missen", aldus een deelnemer.
Bijna 50 brandweerlieden gingen met volle bepakking omhoog. (Foto: aangeleverd)

Gerko Floor uit Meerstad was uiteindelijk de snelste loper met een tijd van 3 minuten en 36 seconden. Marlo Post uit Appelscha werd tweede (3.47 minuut) en Jeroen Vochteloo uit Groningen werd derde (3.48 minuut). Bij de vrouwen bleek Jonine Hofstra uit Appelscha de snelste met een tijd van 4.58 minuut. De Almeerse Jolanda Lensen pakte het zilver in een tijd van 5.18 minuut, terwijl de Almeerse Irma Schouten met haar tijd van 5.45 minuut beslag legde op het zilver.
Naast alle individuele lopers, was er ook een Business Run, een Kids Run, een Kids Voetbal Run en een Brandweer serie. Bijna 50 brandweerlieden gingen met volle bepakking omhoog. Alle deelnemers hadden het zwaar, maar genoten ook. Dat gold ook voor Jurrian Rijlaarsdam uit Oosterwolde. Hij werd vijfde in een tijd van 4.08. “Dit is de vierde keer dat ik aan de start stond. En de vierde keer dat ik mijn tijd verbeter. Toen ik vijf jaar geleden van trappenlopen hoorde, vond ik het eigenlijk echt gekkenwerk. Maar ik ben het steeds leuker en leuker gaan vinden. De charme van traplopen zit hem in het feit dat je vanaf het begin maximaal gaat. Jezelf tegenkomt. En altijd meer kunt dan je aanvankelijk denkt."
Artikel geplaatst op: 26 april 2018 - 12:20

Gerelateerd

Delen