Dames 1 Volleybalvereniging Almere Buiten kampioen

Door Bianca Kramer
BUITEN - Het volleybal team Dames 1 van Almere Buiten is kampioen geworden en speelt volgend seizoen in de 2e klasse. Een unicum voor de club: Voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging zal er een team in de 2e klasse van de dames uitkomen. De winnende wedstrijd werd thuis met veel publiek gespeeld. De dames speelde tegen de nummer twee dus alle vier de sets moesten gewonnen worden. En dat deden ze dan ook. Vrijdag 13 April, zijn ze gehuldigd in de thuis hal in Almere Buiten.
Het 'dorpsteam' is gepromoveerd naar de 2e klasse. (Foto: aangeleverd)

De Dames 1 hebben ondanks veel zware blessures een heel goed seizoen neergezet. Het team is uitstekend op elkaar ingespeeld en vangt elkaar op waar nodig. Hierdoor hebben ze slechts drie sets niet gewonnen. Toch hield coach Machiel het team gefocust door de trainingen standvastig voort te zetten. Tijdens de winnende wedstrijd verraste de coach door met een nog nooit eerder opgestelde opstelling te beginnen. De strategie pakte succesvol uit; tijdens de wedstrijd hebben ze het 2000e punt gescoord en 100 punten behaald in het seizoen. Een overtuigende overwinning. Hierdoor waren ze officieel niet meer in te halen.
Dorpsteam

Het geheim van het Almeerse team? “Iedereen komt ook daadwerkelijk uit Almere en is daardoor net een dorpsteam,” zegt Nina Damen. “We zien elkaar drie keer in de week en hebben door de weeks veel contact met elkaar, voornamelijk door de blessures”.
Het nieuwe seizoen in de 2e klasse begint half september en het Dames 1 volleybalteam is er al helemaal klaar voor. De meiden spelen elke thuiswedstrijd op vrijdagavond om 20:15 in Sporthal Almere buiten. Publiek is altijd welkom.
Artikel geplaatst op: 22 april 2018 - 13:25

Gerelateerd

Delen