Pioneers zet zegereeks voort

POORT - Het was alweer drie weken geleden dat de basketballers van Pioneers voor het laatst een wedstrijd hadden gespeeld. Het is natuurlijk een open deur om te zeggen dat dat niet bevorderlijk is voor het ritme, maar daarom niet minder waar. Tegenstander van afgelopen weekeinde Rivertrotters was lang concurrent voor een play-off plek, maar zo'n plek was ondertussen voor de ploeg uit beeld verdwenen. Het team uit Hardinxveld-Giessendam had namelijk twee van de laatste drie wedstrijden verloren.

De Zuid-Hollanders lieten met hun energieke speelstijl vanaf het begin zien dat Pioneers niets cadeau zou krijgen. In het begin vocht Pioneers steeds tegen een kleine achterstand, die pas in de de 5e minuut van het 1e kwart werd omgebogen in een voorsprong (9-11). Pioneers bleef makkelijk scoren, maar kreeg zelf in de verdediging onvoldoende vat op de aanval van Rivertrotters. Dat resulteerde in een ongebruikelijk hoge stand van 21-27 aan het eind van het 1e kwart.

In het 2e kwart liep Pioneers steeds tot rond de 10 punten uit, maar werd telkens weer bijgehaald door Rivertrotters. Dichterbij dan 3 punten (34-37) kwamen ze nooit. Door een productieve eindfase wist Pioneers de voorsprong bij rust zelfs te vergroten naar 9 punten (36-45).
De tweede helft leverde een zelfde beeld op. Pioneers vergrootte de voorsprong, waarna Rivertrotters weer aanklampte. Toch kwamen ze nooit meer dichtbij genoeg om de uiteindelijke winst voor Pioneers in gevaar te brengen.
Via 52-57 na 8 minuten in het 3e kwart liep Pioneers in dit kwart weer uit naar 54-66.
In het 4e kwart was de kloof halverwege het grootst met 60-77, wat voldoende was om de overwinning veilig te stellen. Bij 73-85 konden er weer 2 punten worden bijgeteld voor de rangschikking, waar ZAC Zwolle - weliswaar met twee wedstrijden meer gespeeld - langszij is gekomen. Volgende week zaterdag (24-2) wordt de afgelaste thuiswedstrijd (waterschade in Poort) ingehaald in sporthal Waterwijk om 19.00 uur.

Scores: Dario Ribeiro 22, Pascal Balm 17, Timothy Donk 11, Ian Morris 8 (11 rebounds), Jeffrey Carboo 8 (6 steals), Ryan van Russel 7 (9 rebounds) Edwin Richmond 6, Mark Entius 6

Artikel geplaatst op: 19 februari 2018 - 10:02

Gerelateerd

Delen