Succesvolle eerste meters in Formule RP1 voor Rick Bouthoorn

ALMERE - “De test heeft bevestigd wat ik had gehoopt. Het is een goede opstapklasse vanuit het karten”, zegt Almeerder Rick Bouthoorn. “Ik voelde veel downforce en dat heb je in een kart natuurlijk niet. De snelheid lag ook veel hoger en ik kon veel harder door de bochten.”

Coureur Rick Bouthoorn: "Toen de baan droog was, kon ik vol gas gaan." (Foto: Benschop Fotografie)


Rick begon zijn eerste sessie op een nog natte baan. Toen die eenmaal was opgedroogd, kon hij er eens echt voor gaan zitten. “Op de natte baan was het vooral voelen hoe de auto reageert, maar toen de baan droog was, kon ik vol gas gaan. Dat gaf echt een kick.”
Eind december hoorde Rick van de test, iets meer dan twee weken later zat hij al aan het stuur van de Formule 1 RP1. Dat is een 1.6 liter formule-auto van het gelijknamige kampioenschap dat dit seizoen door de Nederlandse autosportfederatie KNAF en Raceplanet/Team Bleekemolen uit Zandvoort wordt geïntroduceerd. De klasse beoogt kartcoureurs op een betaalbare manier de overstap te laten maken naar de autosport.

Sterk genoeg


Rick wordt dit jaar veertien, eigenlijk te jong voor de test. Niettemin kon hij toch al aan de test meedoen. “Dat kon omdat ik lang ben en daardoor ook zwaar genoeg. Ook ben ik fysiek sterk genoeg”, legt hij uit. “Het was erg leuk om te doen, maar het was vooral heel goed voor de ervaring.”
In twee sessies van twintig minuten kon de snelle coureur uit Almere ervaren hoe het is om in een heuse formule-auto te rijden.
Omdat hij nog te jong is om aankomend seizoen al te debuteren in de autosport, blijft Rick dit jaar nog karten bij zijn vertrouwde team Montfoort Motorsports.

Artikel geplaatst op: 13 februari 2018 - 15:05

Gerelateerd

Delen