Voetbalclinic bij Almere City FC voor kwetsbare kinderen

SPORTPARK FANNY BLANKERS - KOEN - Stichting Het Vergeten Kind organiseerde vorige week een voetbalclinic voor kwetsbare kinderen in het stadion van Almere City FC. Ongeveer 20 kinderen leerden deze dag voetbalskills van de selectiespelers van Almere City FC en beleefden een onvergetelijke dag met de selectiespelers, hun idolen.
De kinderen leerden deze dag voetbalskills van de selectiespelers van Almere City FC. (Foto: Fred Rotgans)

De clinic was bedoeld om de kinderen een dag vol plezier te geven waarbij zíj oprechte aandacht kregen en hun problemen even konden vergeten. De voetbalclinic was een onderdeel van de Week van Het Vergeten Kind van 29 januari t/m 4 februari.
Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind zegt over de clinics: “Door te sporten, vergeten ze hun zorgen en komt er positieve energie vrij. Ze maken contact met andere kinderen en ontwikkelen dus ook nog eens sociale vaardigheden. Ze leren respect te hebben voor elkaar door in een team samen te werken. Daarnaast is de persoonlijke aandacht die ze van de profvoetballers krijgen en het mogen sporten bij een topclub een ongelofelijke ervaring die ze hun hele leven lang bij zal blijven.”
Artikel geplaatst op: 01 februari 2018 - 10:38

Gerelateerd

Delen