Pioneers blijft op tweede plaats

POORT - De basketballers van Pioneers hebben met een 66-76 zege op Red Stars de tweede plaats op de ranglijst gehandhaafd.

Tegenstander Red Stars was na een moeizame start van het seizoen in een beter ritme gekomen. De ploeg wint regelmatig, of verliest na een gelijkwaardige wedstrijd. De uitwedstrijd tegen Red Stars van het vorige jaar kende een spectaculair slot met een overwinning in de slotseconde voor Pioneers. De verwachting was, dat het ook deze keer geen makkelijke wedstrijd zou worden.
In het eerste kwart speelde Ian Morris dominant met scores en rebounds, waardoor Pioneers een kleine voorsprong kon nemen. Daarna klampte Red Stars aan en waren de ploegen gelijkwaardig met een tussenstand van 17-17 als resultaat na het eerste kwart. Ook in het tweede kwart ontliepen de ploegen elkaar niet en bleven in de stand bij elkaar. Met een ruststand van 37-38 voor Pioneers was het duidelijk, dat het wederom spannend kon worden deze keer. Na vier minuten in het derde kwart had Pioneers nog niet gescoord en was de stand 39-38. Vanaf dat moment ging Pioneers uit een ander vaatje tappen. De verdediging werd verder aangetrokken en de ploeg had een zeer productieve drie minuten met 13 punten. Daar werd in de rest van het kwart nog wat vanaf geknabbeld door Red Stars. Het laatste kwart startte met een tussenstand van 48-56. Deze voorsprong bleek genoeg om de wedstrijd uit te spelen en zelfs de voorsprong nog iets te vergroten. Met een eindstand van 66-76 werden er weer twee punten bijgeteld voor de ranglijst, waarin Pioneers de tweede plek heeft geconsolideerd. De komende twee speelweekeinden speelt Pioneers niet en daarna volgt de moeilijke uitwedstrijd tegen Rivertrotters op 17 februari.

Scores: Edwin Richmond 23, Pascal Balm 17, Ian Morris 15 (10 reb.), Jeffrey Carboo 6, Ryan van Russel 6 (11 reb.), Timothy Donk 5, Dario Ribeiro 2 (4 ass.)

Artikel geplaatst op: 29 januari 2018 - 08:59

Gerelateerd

Delen