KidneyRun haalt 2900 euro op voor Nierstichting

HAVEN CENTRUM - Honderden lopers trotseerden zaterdagavond de behoorlijke wind en kou tijdens de Rixax KidneyRun@Night. Maar die wind kon snelle tijden niet verhinderen en ook de gezelligheid was alom vertegenwoordigd in en rondom de Havenkom van Haven.
Triatleet Milan Brons leidde op de 10 kilometer de wedstrijd van start tot finish en kwam over de finish in een tijd van 33’46. Luc Velzeboer werd tweede in 34’45 minuut en derde werd de broer van Milan, Omar Brons (35’35). Bij de dames ging de winst naar Cynthia Zetz. De Almeerse had 42’12 minuut nodig voor de hoofdafstand. Marleen Vos werd tweede in 42’35 en het brons was voor Doris Gritsch (43’55).
Naast de snelle tijden werd er vooral ook heel veel genoten van de gezelligheid, de lichtjes langs het parcours, de lopers die zichzelf met lampjes en andere versiering hadden uitgedost en natuurlijk de warme chocomel na afloop. Ook de KidsRuns waren dit jaar bijzonder populair. Zowel de 1 kilometer, de 2 kilometer als de dit jaar geïntroduceerde VoetbalRun, waren druk bezet. Dat laatste onderdeel werd in samenwerking met Arno Splinter Sport Events en Almere City FC georganiseerd. Kinderen moesten met een bal aan de voet een kilometer hardlopend afleggen. Tot slot werd er tijdens de Rixax KidneyRun@Night ook weer een flink bedrag opgehaald voor de Nierstichting. Een deel van het inschrijfgeld werd afgedragen en daarnaast konden lopers zelf een extra donatie doen. In totaal werd er 2900 euro opgehaald, een bedrag dat de komende maanden nog kan oplopen.
Artikel geplaatst op: 31 januari 2018 - 08:07

Gerelateerd

Delen