Jonas de Geus en Desiree van Lunteren winnen sportverkiezing

POORT – Hockeyer Jonas de Geus en voetbalster Desiree van Lunteren zijn vorige week tijdens het SNS Sportgala gekozen tot Almeers sportman en sportvrouw van het jaar.
Jonas de Geus is Almeers sportman van het jaar 2017. (Foto's: Fred Rotgans)

In een bomvol Topsportcentrum in Almere Poort werden woensdagavond verschillende sporters in het zonnetje gezet. De sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, paralympische sporter en sportcoach van 2017 werden gekozen. Het werd een avond met spektakel, kippenvel en prijsuitreikingen.
In de categorie sportman heeft Jonas de Geus de prijs in de wacht gesleept. Hij won met het Nederlandse hockeyelftal het Europees Kampioenschap voor mannen door in de finale België te verslaan. Bij de vrouwen was voetbalster Desiree van Lunteren de winnaar. Zij won samen met het Nederlands vrouwenelftal het Europees Kampioenschap door in de finale te winnen van Denemarken. Het Sporttalent van 2017 is handbalster Yara ten Holte.
De prijs voor de beste sportploeg ging naar Heren 1 van de Almeerse Hockey Club. Alex Verga werd verkozen tot beste sportcoach. Bo Kramer (rolstoelbasketball) werd verkozen tot paralympisch sporter van 2017. Tot slot won ASV-ploeg Schaatsen en Skiën in de categorie aangepast sporten.

Oeuvre Award

Gregor Stam kreeg van wethouder René Peeters de Clarence Seedorf Oeuvre Award uitgereikt.
De Almeerse sportverkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het Sportbedrijf Almere, dit jaar voor de achtentwintigste keer.
Artikel geplaatst op: 22 januari 2018 - 09:51

Gerelateerd

Delen