Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: windsurfer Sil Hoekstra
ALMERE – Zijn moeder deed twee keer mee aan de Olympische Spelen en won daarbij brons gewonnen in Barcelona. Zijn vader is meervoudig wereldkampioen. Het is dan ook niet zo heel verwonderlijk dat Sil Hoekstra op 18-jarige leeftijd al tot de wereldtop jeugdwindsurfers behoort.
Sil Hoekstra. (Foto: Sailing Energy)

Met een Europese titel, een derde plek op het EK en een tweede en derde plek op het WK, heeft Sil zijn plek in de top dubbel en dwars verdiend. Het meest trots is hij op zijn Europese titel die hij drie maanden na het overlijden van zijn vader in 2015 won. “Dit was een hele zware periode, maar ondanks dat kon ik mijn focus behouden en heb ik dit samen met papa gedaan”. Als je op zo’n jonge leeftijd - Sil was 15 toen zijn vader overleed - in zo’n zware periode toch je focus kunt houden, moet je mentaal wel stevig in je schoenen staan.
Buitenland

Sinds Sil vorig jaar zijn mavo diploma heeft gehaald, is hij fulltime met windsurfen bezig. Dit betekent dat hij een groot deel van het jaar in het buitenland traint. “De hele maand januari zitten we in Miami om te trainen en eind van de maand een Worldcup te varen. De rest van de winter, tot aan april, gaan we naar Mallorca om ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen”. Deze zomer is Sil officieel senior en gaat dus alle senioren wedstrijden mee varen. “Ik wil zoveel mogelijk leren om mijzelf zo snel mogelijk te ontwikkelen voor de aansluiting bij de senioren”, aldus een zeer gedreven Sil.
Ambities

De prestaties van zijn beide ouders deden Sil op 8-jarige leeftijd beseffen dat hij ook de beste in het windsurfen wilde worden. Nu, 10 jaar later, staat deze ambitie nog steeds. “Het RSX windsurfen domineren en goud winnen op de Olympische Spelen, dat is waar ik voor ga en voor niets minder dan dat”. Krachtige woorden van een sterke windsurfer.
Artikel geplaatst op: 23 januari 2018 - 13:22

Gerelateerd

Delen