Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling

ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen klaargestoomd voor een vervolg binnen ROC sport & bewegen, de geüniformeerde beroepen (politie, brandweer, defensie en beveiliging) en de evenementenorganisatie. “Samen met de examenvakken lo2, bsm en onze echTalent-routes hebben we de sport stevig in de wijk verankerd”, zegt gymdocent Bouke Voorthuis.
Leerlingen van Echnaton begeleidden alle sportactiviteiten bij De Grote Dag van basisschool Het Samenspel. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen die voor Echnaton kiezen, komen in een sportieve omgeving terecht. “We zijn een Topsport Talent School en hebben het predicaat ‘Gezonde School’. Dat vind je overal terug. Neem onze echTalent-route ‘Sports & Education’ voor klas 1 en 2. Daar krijg je bijvoorbeeld sportieve clinics of extra uren voetbal, tennis, basketbal en dance. Kom je in de bovenbouw, dan hebben we binnen de mavo het examenvak lo2 (lichamelijke opvoeding 2) en voor de havisten bsm (bewegen, sport en maatschappij). Nu is er met ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ ook een keuzeprogramma voor basis en kader.”
“Het nieuwe sportleerbedrijf is behoorlijk veelzijdig”, zegt collega Daan Strik. “Het is een cocktail van theorie en praktijk. We geven enerzijds lessen in bijvoorbeeld leidinggeven, reanimeren, ehbo, zwemvaardigheid en het maken van lesplannen. Anderzijds sturen we onze leerlingen al snel de praktijk in. Afgelopen september begeleidden zij alle sportactiviteiten bij De Grote Dag van basisschool Het Samenspel. Met De Schoor organiseren zij momenteel het sportieve inloopprogramma voor Stedenwijk.”
Open avond

Meer informatie over het sportieve aanbod op Echnaton is te vinden op de open avond op vrijdag 26 januari vanaf 18.00 uur. Daar zullen bovengenoemde leerlingen diverse activiteiten begeleiden, zoals bijvoorbeeld de echTalent-challenge. Meer informatie: www.echnaton.nl.
Artikel geplaatst op: 19 januari 2018 - 15:55

Gerelateerd

Delen