Zaterdagteam Waterwijk verrast in derde klasse C met koppositie

Door Wesley Verboom
RIE MASTENBROEKSPORTPARK – Gretige jongelingen in plaats van ervaren krachten. Op voorhand zou je niet verwachten dat je dan om de titel mee doet, maar trainer Ed Otten logenstraft die gedachten met zijn ploeg. De trainer van de zaterdagploeg van Waterwijk, uitkomend in de derde klasse C, begint op 27 januari als koploper aan de tweede seizoenshelft.

trainer Ed Otten: "We zijn als team hechter geworden." (Foto: Fred Rotgans)


“Dat we als koploper de winterstop in zijn gegaan, is toch wel een verrassing”, bekent Otten, die met nagenoeg een nieuw team aan zijn tweede seizoen bij Waterwijk begon. “Er zijn slechts vijf spelers overgebleven. Daardoor leverden we veel routine in, maar dat is aangevuld met jonge jongens uit de jeugd, van de zondag en spelers die hier eerder hebben gespeeld.”
Waterwijk werd op doelsaldo winterkampioen. De Almeerders scoorden één keer meer dan nummer twee Altius. Verder zitten FC Hilversum en AH’78 Waterwijk op de hielen. Beide teams hebben een duel minder gespeeld en één punt minder. Laatstgenoemde zat de Almeerders in 2017 als enige dwars. Tegen AH’78 leed Waterwijk de enige nederlaag van 2017, waardoor het net naast de eerste periodetitel greep.
Toch kijkt Otten met een goed gevoel terug op de eerste seizoenshelft. “Los van de eerste plek komt dat vooral doordat we steeds beter zijn gaan voetballen en we als team hechter zijn geworden. Een ander voordeel ten opzichte van vorig seizoen is dat ik met deze ploeg harder kan trainen. Waar je bij oudere spelers soms rustiger aan moet doen vanwege de fysieke gesteldheid, hebben jongeren daar veel minder last van. Daardoor ligt de trainingsintensiteit hoger en kunnen we tijdens duels dwingender spelen.”
De slotvraag is natuurlijk of Otten verwacht dat hij met Waterwijk kampioen wordt. “Onze doelstelling is om bij de eerste drie te eindigen, maar natuurlijk gaan we proberen om kampioen te worden. Het zou mooi zijn als het lukt. Daarnaast zou het mooi zijn als jonge jongens via Waterwijk een stop omhoog kunnen gaan maken.”

 

[UPDATE 17 januari 2018]

Het aflopende contract van Ed Otten wordt niet verlengd. De trainer is verbaasd. De club kiest een andere weg, maar komt niet met een concrete reden.

Artikel geplaatst op: 15 januari 2018 - 09:16

Gerelateerd

Delen