Ruime overwinning voor Pioneers

ALMERE - De basketballers van Pioneers zijn bij de hervatting van de competitie doorgegaan met winnen. In Roosendaal werd tegenstander Blauw Wit met 49-74 verslagen

Blauw Wit was aan het begin van de competitie met 13 punten verslagen in de thuiswedstrijd, maar dat gaf vooraf geen enkele garantie voor deze wedstrijd na zo'n lange periode zonder wedstrijden.
In de eerste vijf minuten van de wedstrijd ging de strijd nog gelijk op (6-5), maar met een run van 8 punten sloeg Pioneers het eerste gaatje. Dit zorgde dat Pioneers het eerste kwart kon afsluiten met een voorsprong van 8 punten (14-22). Bij de start van het 2e kwart waren de rollen omgekeerd. Pioneers wist vijf minuten niet te scoren, waardoor Blauw Wit halverwege het kwart weer langszij kon komen. Daarna zette de ploeg uit Almere de wedstrijd meer naar zijn hand en liep uit naar een ruststand van 29-36. Toen in het 3e kwart ook de afstand schoten gingen vallen was de wedstrijd definitief in het slot. Pioneers kwam in de kwart tot 19 punten, waar Blauw Wit er maar 7 tegenover kon stellen. Via 36-54 na drie kwarten eindigde de wedstrijd met een ruime overwinning (49-74) voor de Almeerders.
Aanstaande zaterdag (20-1) is de volgende wedstrijd om 20.15 uur in Almere Poort tegen Baros uit Rotterdam, die in hun laatste wedstrijd play-off kandidaat Binnenland wist te verslaan. Pioneers staat na de wedstrijd tegen Blauw Wit op de tweede plaats, achter Zeemacht.
Scores: Edwin Richmond 13, Timothy Donk 11, Ryan van Russel 10, Jorg Janssens 9, Mark Entius 8, Jeffrey Carboo 7, Ian Morris 7, Dario Ribeiro 4, Djon Janssens 3, Denzel Vaneer 2.

Artikel geplaatst op: 15 januari 2018 - 08:28

Gerelateerd

Delen