Pioneers blijft tweede

Na de verwachte bekeruitschakeling tegen Landstede wisten de basketballers van Pioneers in de reguliere competitie weer te winnen. Tegen hekkensluier Jugglers uit Enschede werd het 62-79 voor de Almeerders.

Het was de laatste wedstrijd in het jaar 2017. De Enschedeërs hebben een lange ploeg, maar weten dat lengteoverwicht niet in resultaten om te zetten,  gezien hun stand in de competitie.  Zij hebben slechts één overwinning geboekt en staan momenteel laatste. De start van Pioneers was niet voortvarend, waarbij de ploeg telkens tegen een kleine achterstand aan keek. Vlak voor het verstrijken van het kwart kwamen de Almeerders voor het eerst op voorsprong en die werd in de rest van de wedstrijd niet meer afgestaan. De zone van Jugglers werd vooral bestreden met afstand schoten van Edwin Richmond in de eerste helft en Jorg Janssens in de tweede. Met een ruststand van 25-44 leek het er op dat Pioneers zeer ruim zou winnen. De werkelijkheid was dat deze voorsprong werd geconsolideerd en de ploeg zo een voorschot nam op het kerstreces. Pioneers staat met deze overwinning met uiteindelijk 62-79 nog steeds tweede in de competitie. Om de play-offs te kunnen halen aan het eind van het seizoen zal deze plek moeten worden geconsolideerd. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar zal een uitwedstrijd zijn in Roosendaal tegen Blauw Wit op 13 januari.

Scores: Edwin Richmond 35, Jorg Janssens 18, Dario Ribeiro 8, Ryan van Morris 8, Mark Entius 6, Djon Janssens 2, Almer Bremer 2 

Artikel geplaatst op: 18 december 2017 - 09:17

Gerelateerd

Delen