‘Het is hier net Las Vegas’

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
LITERATUURWIJK – Voor bewoners van de Poëziestraat gaat Kerst niet ongemerkt voorbij. Hans Lurks versierde, samen met zijn buurman Fons Cornet, de buitenkant van het flatgebouw waar hij woont. Alle versiering aan het gebouw maakten de mannen zelf van hout en lichtslangen. “Buurtbewoners zeggen al dat het hier net Las Vegas is”, aldus Hans Lurks.
Fons Cornet en Hans Lurks (rechts op de foto) maakten zelf alle kerstversiering aan het flatgebouw in de Poëziestraat. (Foto: Fred Rotgans)

Vijf jaar geleden begon de actieve buurman met het aanbrengen van kerstsfeer in het gebouw. “We begonnen met een kerstboom in de hal, als buurtjes onder elkaar. Dit jaar hebben mijn 75-jarige buurman Fons Cornet en ik voor het eerst de buitenkant van het gebouw versierd.”
De mannen maakten alles zelf. “In november gingen we al langs de deuren om de buren om een kleine bijdrage te vragen voor de kerstboom. De bijkomende kosten betaal ik uit eigen zak. We hebben planken van 2 bij 1 meter gekocht. De planken hebben we in verschillende kleuren geverfd. Met lichtslangen hebben we alle letters gemaakt. Het is een sport om elk jaar weer iets nieuws te verzinnen.”
De maand december is, volgens Lurks, een speciale tijd. “Ik vind het leuk om het gebouw dan te versieren. Dat geeft toch een andere sfeer met buren onderling. In de week voor Kerst heb ik alle buren uitgenodigd om in de hal bij de kerstboom een glaasje glühwein te komen drinken. En daar is de kerstman ook bij”, zegt Lurks met dikke een knipoog.
Artikel geplaatst op: 19 december 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen