Duur verlies voor Pioneers

WATERWIJK - Bijna alles wonnen de basketballers van Pioneers tot nu toe, maar zaterdag werd duur puntenverlies geleden tegen ZAC Zwolle. In een thuiswedstrijd nog wel.

"Niks veranderlijker dan een eerste kwart van Pioneers." Dat is een conclusie, die na afloop van de thuiswedstrijd tegen ZAC Zwolle getrokken kon worden. In de voorgaande wedstrijd tegen Arnhem schoot Pioneers uit de startblokken, terwijl het in de wedstrijd van afgelopen zaterdag In sporthal Waterwijk bedroevend slecht was. De ploeg was er niet klaar voor en bakte er zowel aanvallend als verdedigend niks van.
De Almeerders troffen het ook niet met een tegenstander, die juist in deze periode uit alle standen raak schoot en 24 punten op het scorebord kreeg. Pioneers kon daar slechts 9 punten tegenover stellen. Een onnodige inhaalrace werd het vooruitzicht voor de rest van de wedstrijd. De veerkracht hiervoor toonde de ploeg wel en startte met inhalen vanaf het begin van het tweede kwart. Er werd veel beter verdedigd en er kwamen weer herkenbare patronen in de aanvalsopzet. De ruststand van 27-37 gaf weer enige hoop voor het verloop van de rest van de wedstrijd.

Bakens verzet
Na de rust ging Pioneers door en verzette met goed basketbal de bakens en hadden zelfs een voorsprong (49-47) bij de aanvang van het laatste kwart. In dit laatste kwart verzuimde de ploeg om definitief afstand te nemen. Er werd onder het bord drie keer gemist en slechts één van de zes vrije worpen werd verzilverd. Ondanks dit stond de ploeg nog steeds 1 punt voor met 4 minuten te gaan. Bij een stand van 52-54 was er een betwiste scheidsrechterlijke beslissing hij interpreteerde een blockshot op een tegenstander als een opzettelijke fout, die gevolgd werd door een technische fout. Hierdoor konden de Zwollenaren vanaf de vrije worplijn afstand nemen. Dit kon niet meer worden overbrugd in de eindfase.
|Eindstand 61-67 en een duur verlies voor Pioneers, dat dit zichzelf moet aanrekenen. Aanstaande donderdag 14 december speelt Pioneers in de Topsporthal Poort tegen eredivisieploeg Landstede om 20.00 uur. De zaterdag erop kan Pioneers in de competitie revanche nemen voor deze nederlaag. Daarna kan kan de stand worden opgemaakt voor de tweede helft van de competitie.
Scores: Edwin Richmond 17, Jeffrey Carboo 13, Dario Ribeiro 10, Timothy Donk 7,Mark Entius 5, Ryan van Russel 5 (11 rebounds), Ian Morris 4

Artikel geplaatst op: 11 december 2017 - 08:07

Gerelateerd

Delen