Pioneers wint van 'angstgegner'

POORT - De basketballers van Pioneers hebben zaterdag met 53-87 gewonnen van Arnhem Eagles. De afgelopen jaren waren de Gelderlanders vaak een lastige tegenstander voor de Almeerders. Daar was deze keer niets van te merken.

De laatste drie seizoenen was Arnhem Eagles niet de favoriete tegenstander van Pioneers. Er werd vijf keer verloren en één keer na verlenging gewonnen. Tot aan het het afgelopen weekend liep het seizoen van Arnhem niet erg succesvol. De ploeg is verjongd met een ondersteuning van een drietal oudgedienden. Het resultaat is dat de ploeg aan kracht heeft ingeboet. Pioneers maakte dit afgelopen zaterdag  pijnlijk zichtbaar in het eerste kwart. Een ontketende Edwin Richmond en een betonnen verdediging zorgden voor een ongekende start voor de Almeerse ploeg. Een tussenstand van 6-32 voor Pioneers na het eerste kwart haalde meteen alle spanning uit de wedstrijd. In het tweede kwart stribbelde Arnhem nog even tegen en liepen 8 punten in, waardoor er een ruststand van 28-46 op de borden kwam. In het derde kwart startte Pioneers weer geconcentreerd en vergrootte de voorsprong weer gestaag. Via 40-67 na drie kwarten werd het uiteindelijk 53-87 voor Pioneers. De ploeg consolideert hiermee hun tweede plek op de ranglijst.

Volgende week zaterdag 9 december is de volgende thuiswedstrijd om 18.15 uur tegen ZAC uit Zwolle in Poort. Deze wedstrijd wordt gevolgd door nog een thuiswedstrijd tegen een Zwolse ploeg, maar dan de eredivisie variant. Pioneers heeft namelijk in de volgende ronde bekerhouder Landstede uit Zwolle getroffen. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk op 18 of 20 december gespeeld worden in Poort. Er wordt hierover nog onderhandeld met Landstede.
Scores: Edwin Richmond 23, Dario Ribeiro 12, Timothy Donk 12, Mark Entius 9, Jorg Janssens 9, Ian Morris 8, Ryan van Russel 8, Denzel Vaneer 3, Job Kayhan 3

Artikel geplaatst op: 04 december 2017 - 10:01

Gerelateerd

Delen