Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: Taekwondoka Nisrine Lamnadi
Nisrine Lamnadi. (Foto: Anita Ottink - Studio-71)

ALMERE - Mede door haar oom kwam Nisrine Lamnadi met Taekwondo in aanmerking. Haar oom Rafik Zohri, zelf ook een succesvolle Taekwondoka, is haar grote voorbeeld.

Het begon allemaal zo’n vijf jaar geleden, toen Nisrine’s ouders naar een sport zochten waar Nisrine haar energie in kwijt kon. “Ik was best een druk kind en Taekwondo is naast de perfecte sport als uitlaatklep van energie, ook goed voor het meer structuur aanbrengen in mijn ‘koppie’”, aldus Nisrine. Wat begon als uitlaatklep voor energie, heeft ondertussen tot heel wat titels geleid: tweevoudig Nederlands Kampioen, eerste op de German Open G1, brons bij de Dutch Open G1, Belgium Open G1 en Polisch Open G1. G1 toernooien zijn toernooien waarbij het mogelijk is zich te kwalificeren voor eindtoernooien zoals een EK, WK en Olympische Spelen.
Nisrine traint hard, zowel bij Taekwondo Academy Almere als bij de Nederlandse selectie in Leusden. En dan is zij ook nog wat uurtjes per week in de sportschool te vinden. Gelukkig heeft dit geen effect op haar schoolprestaties. Nisrine zit in het examenjaar HAVO: “Ik heb nu via Topsport Flevoland een topsportstatus gekregen, waardoor ik voor school, het Oostvaarders College in Almere, officieel een sporttalent ben. Als ik bijvoorbeeld een belangrijke wedstrijd in het buitenland heb, krijg ik daar verlof voor en mag ik mijn huiswerk uitstellen”. Nisrine krijgt ook huiswerkbegeleiding vanuit de Taekwondo Academy.
Voor nu ligt de focus helemaal op 2018. “Ik ben hard aan het trainen om de eerste Olympische gouden medaille voor Nederland te winnen tijdens de Youth Olympic Games 2018, en voor het WK in Tunesië, waarvoor de eerste kwalificatiemedaille al binnen is”, vertelt Nisrine trots. Aan haar doorzettingsvermogen zal het in ieder geval niet liggen: “als het even tegenzit, werk ik twee keer zo hard om mijn doel alsnog te bereiken."
Artikel geplaatst op: 06 december 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen