Zwemsportvereniging De Aalscholver timmert flink aan de weg
'Meer dan 25 records gesneuveld'

POORT – “Meer dan 25 records zijn er het afgelopen jaar gesneuveld. Sommige zwemrecords stonden al jaren”, vertelt Ingmar Schuurman trots. Zwemsportvereniging De Aalscholver wil met de zwemtak wedstrijdzwemmen van De Aalscholver graag hogerop.
De Aalscholvers wil met meer zwemmers meedoen aan nationale zwemcompetities. (Foto: aangeleverd)

“De eerste ambitie is om met meer zwemmers mee te doen aan de nationale zwemcompetities. Vorig seizoen hadden we geen evenredige indeling van de leeftijdscategorieën. Daarnaast willen we graag op den duur doorstoten naar hogere zwemklassen.” Schuurman vertelt vervolgens over de historie van de club. “We bestaan 37 jaar en was voorheen gevestigd in Haven. In 2016 zijn we verhuisd naar het nieuwe zwembad in Poort. De zwemtak is onder te verdelen in het Sterrenplan (tot 12 jaar), junioren en senioren. Vanaf 20 jaar is het mogelijk om deel te nemen aan de masters, zoals het NK, EK en de Zuyderzee Masters Circuit. Dat is een zwemwedstijd, die ooit media is opgezet door de club en zwemmers trekt uit heel het land."
Sterrenplan

Schuurman gaat daarna in op het Sterrenplan. Het plan sluit naadloos aan bij de ambitie van de club, waar twee jaar geleden Olympisch-zwemster Jolijn Valkengoed haar topsportcarrière afbouwde. “Bij het Sterrenplan draait het om plezier en kan iemand er ook nog voor kiezen om te gaan waterpoloën. Daarna wordt het serieuzer en kun als je voldoende talent hebt aansluiten bij de wedstrijdselecties, zoals het trainracen, waar dagelijks wordt getraind.”
Afgelopen jaar behaalde onder andere Joey de Groot de top-10 op het jeugd NK. “Zondag kreeg hij bij de Peter’s Cup in Poort de KNZB-prestatiemedaille uitgereikt. In december gaat Jean Carlos de la Court naar het NJJK . Beiden worden getraind door Frits Brama.”
Schuurman hoopt de sponsors de club in de toekomst beter weten te vinden. “Dat helpt om de ambities waar te maken, en een gedegen zwemclub mag in de vijfde stad van het land zeker niet ontbreken.”
Artikel geplaatst op: 28 november 2017 - 15:36

Gerelateerd

Delen