Leerlingen organiseren OVC Cross

BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere. Wekenlang hebben leerlingen van het Oostvaarders College uit het vijfde leerjaar havo en vwo met examenvak BSM (bewegen, sport en maatschappij), hun best gedaan een goedlopende en vooral leuke cross te organiseren.
De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op 28 november. (Foto: aangeleverd)

De cross is een veldloop van minimaal 2650 meter en maximaal 3700 meter (afhankelijk van de groep waarin wordt gestart), die zowel op verhard als op onverhard terrein plaatsvindt. Het is ook de voorronde voor de Olympic Moves. Sportdocent Marc van den Heuvel: “Olympic Moves is een groot sportevenement voor scholieren uit het hele land met een finale in juni 2018 op Papendal. Onze leerlingen bereiden deze voorronde voor in drie groepen: een publiciteitsgroep, een parcoursgroep en een groep voor het wedstrijdsecretariaat. Iedere leerling heeft een taak en dat wordt uiteindelijk één cross. Na hard werken is het dan bijna zover. De cross kan van start gaan.”
Er zijn acht starts. Om 12 uur begint het schoolteam jongens en vervolgens start er ieder half uur een groep. De laatste cross zal om half vier beginnen. Hierna volgt de prijsuitreiking. Phoebe Klaassen, leerling uit 5 vwo, hoopt op mooi weer en veel support. “We verwachten 800 deelnemers. Iedereen is welkom om de deelnemers aan te moedigen tijdens deze spannende, maar gezellige dag. Kom gerust even kijken.”
Het terrein van SC Buitenboys is te vinden in Almere Buiten aan de Daniel Stalpaerstraat.
Artikel geplaatst op: 23 november 2017 - 13:24

Gerelateerd

Delen