Nieuwe voetbalclub in Poort niet nodig

Door Robert Mienstra
ALMERE – Er hoeft geen nieuwe voetbalclub in Poort te komen. Dat vindt wethouder René Peeters (D66). De wethouder reageerde hiermee op vragen van het CDA en de SP die nieuwe schoolsportvelden in Poort voor een voetbalclub wilden openstellen.


“Mensen die willen voetballen kunnen makkelijk bij Forza Almere terecht”, zei de wethouder. “Voor veel inwoners van Poort ligt die club op loop- of fietsafstand. En Forza kan nog zat nieuwe leden gebruiken. Maar dat geldt ook voor andere voetbalverenigingen”, zegt de wethouder. Voor wie het niet weet, Forza ligt aan de Sas van Gentlaan 10 bij het oude sportcomplex Bok de Korver in Stedenwijk.
Raadslid Annette Raijer (PVV) vroeg zich af of er geen wachtlijsten zijn bij andere verenigingen. Maar de wethouder meldde dat er zat voetbalclubs zijn die nog leden kunnen gebruiken.
Almere telt op dit moment zes voetbalclubs: AS’80 in Stad, Waterwijk in de gelijknamige wijk, Sporting Almere op sportpark Fanny Blankers-Koen, Buitenboys in Buiten, FC Almere in Haven en Forza, dat naast het Trinitas Gymnasium ter hoogte van de Havendreef ligt. En natuurlijk de profclub Almere City FC, maar daar is geen vrije aanmelding van voetballenden leden.

Artikel geplaatst op: 12 november 2017 - 10:39

Gerelateerd

Delen