Sportpenning voor Almeerse sporters

POORT - Voetbalster Desiree van Lunteren en de hockeyers Jonas de Geus en Terrance Pieters kregen dinsdagavond de sportpenning van de gemeente Almere uitgereikt door wethouder Sport René Peeters. De onderscheidingen werden tijdens het sportcafé in het Topsportcentrum uitgereikt in aanwezigheid van Almeerse sportverenigingen, buurtsportcoaches en inwoners.
Wethouder René Peeters reikte de penningen uit. (Foto: Fred Rotgans)

Desiree van Lunteren won afgelopen zomer als speelster van het Nederlands vrouwenelftal het Europees Kampioenschap door in de finale te winnen van Denemarken. Desiree van Lunteren speelde in Almere onder andere bij sv Almere, SC Buitenboys en AS’80. Sinds 2012 speelt ze bij Ajax.
Hockeyer Jonas de Geus kreeg de sportpenning omdat hij met het Nederlandse hockeyelftal het Europees Kampioenschap voor mannen won door in de finale België te verslaan. Zijn collega Terrance Pieters uit Almere ontving de sportpenning voor het winnen van de EK-titel met Jong Oranje. Beide Almeerse hockeyers spelen bij de Almere Hockey Club.
Huldiging Almeerse kampioenen

De uitreiking van de sportpenningen vond plaats tijdens het sportcafé, een informele en informatieve netwerkbijeenkomst voor sportbestuurders, -vrijwilligers en -organisaties. Wethouder René Peeters feliciteerde ook een groep sportkampioenen met hun behaalde prestaties in de afgelopen maanden. De successen van de sporters zijn belangrijk voor de stad. De kampioenen zijn een voorbeeld voor de jeugd, zijn ambassadeurs voor de stad en helpen om sportgerelateerde bedrijven naar Almere te halen.
Artikel geplaatst op: 03 november 2017 - 14:47

Gerelateerd

Delen