Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: turner Steffano van Brummen.
Steffano van Brummen: "Mijn ultieme droom is meedoen aan de Olympische Spelen." (Foto: Carlo van Brummen)

ALMERE - Waar de meeste jongens dromen van een carrière als profvoetballer, koos de toen 6-jarige Steffano van Brummen voor turnen. Net als zijn vriendjes begon ook hij met voetbal, maar omdat hij veel in bomen klom leek turnen wel een goed idee.
En dat bleek een schot in de roos. Acht jaar later traint Steffano zes dagen in de week bij SV Pax Haarlemmermeer en heeft hij al verschillende titels op zijn naam staan “Ik ben dit jaar Nederlands Kampioen Allround geworden, Nederlands Kampioen op de rekstok en sprong, heb brons op de vloer gehaald en zilver op voltige op het hoogste niveau”, vertelt een trotse Steffano.
Interland

Begin september kreeg Steffano een uitnodiging van de bondscoach om met nog zeven andere jongens deel te nemen aan een voorlopige selectie voor het Jeugd Europees Kampioenschap, volgend jaar augustus in Glasgow. Dit is natuurlijk best een zwaar traject waar Steffano veel voor moet laten en ook zijn vrienden vinden dat hij wel erg veel traint. “Maar dat hoort erbij, als je de top wilt bereiken. En in november dit jaar heb ik mijn eerste interland, dus dat betekent heel veel trainen”.
Zoals meerdere sporttalenten in Almere, zit ook Steffano op het Echnaton, een LOOT-school waar topsport goed gecombineerd kan worden met school. Daarnaast ontvangt Steffano jaarlijks een bijdrage uit het Flevolands Talentenfonds van Topsport Flevoland en de gemeente Almere. “Omdat turnen op mijn niveau een erg dure sport is en ik ook zes dagen in de week voor eigen kosten op en neer naar Hoofddorp reis, op sommige dagen zelfs twee keer per dag.”
Droom

Zijn droom? “Mijn ultieme droom is meedoen aan de Olympische Spelen. Ik zit al vijf jaar in het Nederlands team dus ik ben in ieder geval op de goede weg om dit te bereiken”, aldus een zeer gefocuste Steffano.
Artikel geplaatst op: 30 oktober 2017 - 14:45

Gerelateerd

Delen