Uitdagend parcours op Mountainbike Classic

ALMERE – Fiets Race en Toer Club (FRTC) Almere organiseert op zondag 15 oktober voor het achtste achtereenvolgende jaar de Almere DEZE WEEK Mountainbike (MTB) Classic. Inmiddels een vaste rit in de agenda’s van de mountainbikers uit Almere en de wijde omgeving.
De MTB Classic wordt afgesloten in het MTB Skills Park op het sportpark Fanny Blankers Koen. (Foto: aangeleverd)

De rit bestaat uit twee uitdagende parcoursen van resp. 30 en 50 km. In beide parcoursen is weer het traject over de voormalige stortplaats Braambergen opgenomen, dus naast de technische stukken in de vlakke polder zijn de deelnemers ook weer verzekerd van de nodige hoogtemeters. Op Braambergen is een rustpost ingericht waar warme bouillon beschikbaar is. Daar is ook de technische hulppost.
Nieuw in de route

In de zomer van dit jaar is het MTB Skills Park op het sportpark Fanny Blankers Koen gerealiseerd. Een kleinschalig mountainbikepark met een scala aan uitdagende opties voor zowel de beginnende als ervaren mountainbikers. Vlak voor de finish van de Classic is het park in het parcours opgenomen. Een ware uitdaging aan het einde van een pittige rit.
Inschrijven en starten kan tussen 9.00 en 10.00 uur bij het clubhuis van de ASV/FRTC Almere, Competitiepad 5, op het sportpark Fanny Blankers-Koen. Daar is ook de finish. Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig. Bij de finish is er gelegenheid om de fietsen af te spuiten. Deelname kost 5 euro. Jeugd tot en met 14 jaar kan gratis deelnemen, onder begeleiding van een volwassene.
Meer informatie: www.frtcalmere.nl en www.almeredezeweek.nl
Artikel geplaatst op: 10 oktober 2017 - 13:04

Gerelateerd

Delen