Almere Pioneers wint eerste wedstrijd

ALMERE – De basketballers van Almere Pioneers zijn de nieuwe competitie zaterdag gestart met een overwinning op Blauw-Wit uit Roosendaal.

De Almeerders verschenen nog niet compleet aan de start door de afwezigheid van Pascal Balm (door een schorsing) en Dario Ribeiro, die van een operatie revalideert. Of Blauw-Wit een gevreesde tegenstander is, was vooraf niet duidelijk, omdat zij voor het eerst op dit niveau acteren. Tot de vijfde minuut had Pioneers licht de overhand (10-6), maar drukte daarna stevig door met vooral Edwin Richmond in de hoofdrol met 16 punten in dit kwart. Het tweede kwart startte met een 21-13 tussenstand en dat werd in dit kwart snel meer, maar bij 38-20 stokte de dadendrang. Blauw-Wit slaagde erin op het vinkentouw te blijven met een ruststand van 44-31. In het derde kwart leken de bakens verzet te worden. Pioneers bleef slordig in de aanval met te veel turnovers, terwijl de aanval van Blauw-Wit het beste kwart beleefde. De wedstrijd kon bij de start van het vierde kwart - met een tussenstand van 58-52 - nog alle kanten op. Een tandje erbij in de verdediging deed de wedstrijd definitief in het voordeel van Pioneers kantelen. De ploeg uit Roosendaal scoorde in het laatste kwart nog maar 8 punten, terwijl Mark Entius en Ian Morris in de rebound heersten. Met een eindstand van 73-60 had Pioneers de eerste overwinning binnen. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen een andere promovendus (Baros uit Rotterdam).

Scores: Edwin Richmond 31, Djon Janssens 14, Timothy Donk 10, Mark Entius 6, Ian Morris 5, Ryan van Russel 5, Denzel Vaneer 2

Artikel geplaatst op: 18 september 2017 - 11:00

Gerelateerd

Delen