Almere City FC onderscheidend met online tv-kanaal

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - De plopkap van Omroep Flevoland en FOX Sports onder je snufferd. Voor de spelers van Almere City FC is het een bekend ritueel na afloop van een beker- of competitiewedstrijd, maar vanaf dit seizoen pronkt daar ook de microfoon van de club tussen. De Jupiler League-club is namelijk gestart met een online tv-kanaal.
Een screenshot van City tv, de presentatie van Ezra, de best bekeken video. (Foto: aangeleverd)

“De tienduizendste unieke bezoeker hebben we inmiddels mogen verwelkomen op www.almerecity.tv”, vertelt Jordy Haak. De persvoorlichter van de profclub vertelt daarna meer over de keuze om als club een eigen tv-kanaal te beginnen. “Het doel van de club is om onderscheidend te zijn en het anders te doen. Daar past dit uitstekend tussen. Daarnaast spreekt beeld onze doelgroep meer aan dan tekst.”
Met de opzet van het tv-kanaal is de club geholpen door TradeCast. De startup uit Zwolle ondersteunt ook verenigingen als FC Groningen en PEC Zwolle. Almere City is de enige club uit de Jupiler League met een eigen tv-kanaal. “Dagelijks brengen wij onder meer samenvattingen en interviews van het eerste elftal, maar ook de jeugd wordt niet vergeten”, vervolgt Haak, die daarna meer vertelt over de programmering. “Ook voor Jong Almere City FC, dat uitkomt in de Derde Divisie, is er aandacht. Daarnaast geven wij de fans een exclusief kijkje achter de schermen en is er ruimte voor items van de business- en kidsclub.”
FC Oss

Almere City FC, dat afgelopen weekeinde met 1-1 gelijkspeelde bij FC Dordrecht, speelt vrijdag in competitieverband tegen FC Oss. In eigen huis gaat de formatie van trainer Jack de Gier op jacht naar de tweede thuisoverwinning van het seizoen. City moet het in elk geval stellen zonder Tom Overtoom. De aanvoerder heeft zijn onderarm gebroken en is voorlopig nog uit de roulatie.
Artikel geplaatst op: 18 september 2017 - 15:03

Gerelateerd

Delen