Kampioenschap doel voor BV Almere, maar jeugd wordt niet vergeten

PARKWIJK – Is de 7-1 overwinning op promovendus Smashing BC, en de 8-0 zege op Roosterse BC, het startsein van een glorieus seizoen van het eerste badmintonteam van BV Almere, AviAir Almere? Het is de vraag, die direct opspeelt na de openingsspeelronde in de Eredivisie. Almere-coach Erik Staats geeft het antwoord.
Erik Staats (rechts) gaat voor het landskampioenschap. (Foto: Studio Fred Rotgans/Rinus Lettinck)
“Die overwinning zegt niet zoveel. Aan onze stand waren wij het verplicht om te winnen”, opent Staats. “Het landskampioenschap is het doel, maar pas over een duel of zes wordt duidelijk hoe de verhoudingen dit seizoen liggen. Bij ons is er nog veel werk aan de winkel. In zowel het dubbel- als het enkelspel."
Vorig seizoen haalden de Almeerders, mede door een blessuregolf, niet de finale van de play-offs om de landstitel. Daarom is de selectie uitgebreid met Jelle Maas en de teruggekeerde Cheryl Seinen. Beide spelers zijn ook actief in een buitenlandse competitie (Zwitserland en Denemarken), maar zijn ook inzetbaar voor Almere. “Hierdoor zijn wij in de breedte sterker en kunnen wij blessure gevallen beter opvangen.”
De oefenmeester gaat daarna in op de competitieopzet. Deze werd vorig jaar aangepast. Halverwege volgt er een schifting en spelen de bovenste vijf in een nieuwe poule, de onderste vijf ook. De eerste poule speelt om rechtstreekse plaatsing voor de finale en eventuele play-offs, de tweede om lijfsbehoud. “Hierdoor is de competitie spannender, maar als deze wijziging niet was doorgevoerd waren wij vorig jaar kampioen geweest. Dat is wel jammer, maar voor mijn spelers is het gunstig dat zij vaker topwedstrijden spelen. Hierdoor worden ze beter.”
Staats gaat tot slot in op de talentontwikkeling bij de club. "Het eerste team bestaat voor een groot gedeelte uit zelf opgeleide spelers. Daarnaast timmert de jeugd nog steeds aan de weg en komen (ook oud) jeugdspelers uit voor Oranje. Dat is iets, waar we trots op zijn. Tegelijkertijd is onze breedtesporttak ook enorm belangrijk.”
Roosterse

Na de 7-1 overwinning van AviAir Almere op Smashing BC tijdens de kick-off boekten de Almeerders afgelopen weekend een 8-0 overwinning op KEMBIT Roosterse BC. Vaak toch een lastige tegenstander, maar nu ging het toch wel erg gemakkelijk. Eerlijkheidshalve is het wel zo dat Roosterse niet in hun sterkste opstelling kon aantreden. Maar dat neemt niet weg dat AviAir Almere aan kopt blijft in de eredivisie. Volgende week dient zich een eerste echte krachtmeting aan als Almere op bezoek gaat bij het sterke DKC in Den Haag.
Artikel geplaatst op: 19 september 2017 - 12:00

Gerelateerd

Delen