Verbinden en verbroederen
Talent in Opleiding viert 15-jarig bestaan

BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van organisatie is wezenlijk veranderd. “Voorheen organiseerden we zo’n dertig sport- en spelactiviteiten per week. Nu proberen we als buurtsportcoaches vooral mensen aan elkaar te koppelen”, vertelt teammanager Michael ter Riet.
Michael ter Riet. (Foto: Almere DEZE WEEK)

“Sportbuurtwerk is onze oorsprong, maar tegenwoordig proberen we vooral mensen aan elkaar te koppelen. Buurtsportcoaches zijn als het ware sportmakelaars”, vervolgt Ter Riet. “In de praktijk werkt dat als volgt: een inwoner uit bijvoorbeeld Buiten geeft aan dat haar zoon niet op voetbal kan, dan proberen wij haar te helpen en verwijzen we haar door naar een voetbalvereniging en vragen we het Jeugdsportfonds voor haar zoon aan. Op dezelfde manier werken we bij het organiseren van evenementen, we proberen de mensen vooral te ondersteunen bij hun initiatieven.”
Daarmee speelt TiO in op de participatiesamenleving. “De samenleving is, evenals onze rol, veranderd. Ik vind het knap dat wij ons staande hebben gehouden. Dat is ook mede de verdienste van onze partners, ons motto is dan ook ‘Samen bereik je meer’.”
Vervolgens blikt Ter Riet terug. “Enkele hoogtepunten zijn het Evenaarsfestival en het Sport, Fun en Health-evenement. Bij het Evenaarsfestival waren er in het beste jaar zo’n 30.000 mensen in het centrum van Buiten. We kijken ook met veel genoegen terug op het Sport, Fun en Health-evenement van 16 juli. Toen werd er op het Stadhuisplein onder meer gedanst, gevoetbald en Bossaball gespeeld. Daarnaast werden er culturele workshops gegeven en gezondheidsinformatie.”
Vanaf 27 augustus staan de Zomerspelen in Stedenwijk op het programma. Ter Riet kijkt er naar uit. “Vanuit de buurt hebben we eerder signalen gehad dat verschillende groepen niet met elkaar sporten. Daar wilden we wat aan doen; de Zomerspelen zijn daar onderdeel van. Dat draagt ook bij aan ons ultieme doel: een bijdrage leveren aan actieve, gezonde, en veilige wijken in Almere.”
Artikel geplaatst op: 22 augustus 2017 - 13:24

Gerelateerd

Delen