30 van Almere over vernieuwd parcours

POORT- Almere Poort staat op zondag 24 september opnieuw in het teken van de 30 van Almere. Dankzij het vernieuwde, vlakke en snelle parcours dat onder andere door Duin, het Kromslootpark en langs het Almeerderstrand voert, is het nog meer dé ideale voorbereidingsloop op de diverse najaarsmarathons.
De 30 van Almere staat zondag 24 september op het programma. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Zoals gebruikelijk zijn er weer verschillende afstanden waar de deelnemers uit kunnen kiezen. Zo is er een prachtige ronde van tien kilometer uitgezet. Dit 'rondje Poort' start bij de Topsporthal en voert vervolgens via Duin, Marinahaven en Almeerderstrand richting Gooimeerdijk West. Via de dijk duiken de lopers uiteindelijk het Kromslootpark in om vervolgens weer koers te zetten richting Topsporthal. Deelnemers aan de 10 kilometer gaan trots over de finish, terwijl deelnemers aan de 20 en 30 kilometer nog respectievelijk één of twee rondes doorlopen. Het parcours is vlak, snel, afwisselend en daardoor aantrekkelijk voor zowel ervaren als beginnende lopers.
Kidsrun en 5 kilometer

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een kidsrun. Kinderen kunnen deelnemen aan de 1 of 2 kilometer en lopen dan één of twee rondes rondom de Topsporthal. Deelnemers aan de 5 kilometer lopen een heen- en weerparcours richting en door het Kromslootpark. Ook dit parcours is vlak en snel.
Natuurlijk leent de 30 van Almere zich ook dit jaar weer uitstekend als voorbereiding op de traditionele najaarsmarathons. Of je nu in voorbereiding bent op Amsterdam, Eindhoven of New York: de 30 van Almere is een mooie graadmeter om te kijken hoe je ervoor staat.
Inschrijven

De inschrijving voor de 30 van Almere is inmiddels geopend en loopt via de website van het evenement. Centrale locatie tijdens de wedstrijd is, net als vorig jaar, de Topsporthal. Ideaal want daardoor zijn veel douches en kleedruimtes beschikbaar die zowel voor als na de loop zijn te gebruiken.
Artikel geplaatst op: 20 augustus 2017 - 12:07

Gerelateerd

Delen