Ruim 2.800 kinderen deden mee aan AKT sportdagen

ALMERE - In totaal 2.800 basisschoolleerlingen uit Almere hebben een sportieve dag gehad in zowel het Topsportcentrum als Indoorsportcomplex Olympiakwartier. De leerlingen deden mee aan de sportdagen van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Tijdens de sportdagen deden ze mee aan de MQ Schooltest, een baan waarop de beweegvaardigheid van kinderen werd getest, diverse sportclinics en leefden ze zich uit in de ‘Funzone’ in de Topsporthal.
Het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) organiseert de sportdagen om de leerlingen een leuke sportieve ervaring te bieden en data over de beweegvaardigheid van de Almeerse basisschoolleerlingen te verzamelen. Dit jaar organiseerde het AKT de sportdagen samen met het Studenten Sport en Bewegen van het ROC van Flevoland, De Schoor, de Almeerse Scholengroep en basisschool Prisma. De Hogeschool van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam begeleiden het onderzoek.
Goed bewegen is belangrijk
De gemeente Almere is de eerste gemeente die groot inzet op de motorische ontwikkeling van kinderen (Motorisch Quotiënt oftewel MQ). De score die de kinderen halen op de ‘beweegbaan’ van de MQ Schooltest geeft ouders, docenten en de gemeente inzicht in de motorische ontwikkeling van de leerlingen ten opzichte van de norm, leeftijdsgenoten, andere scholen en regio’s. De uitkomsten leveren de gemeente Almere beleidsinformatie op zodat accenten kunnen worden aangebracht in de gymlessen en leerlingen kunnen worden doorverwezen naar talentprogramma’s of specialisten.
Het AKT

Het AKT is opgericht door de gemeente Almere met ondersteuning van de provincie Flevoland. Het AKT is een expertisecentrum op het gebied van talentontwikkeling in de sport. Het AKT werkt samen met de topsport, breedtesport en het bewegingsonderwijs. Het gezamenlijke doel is om kinderen te helpen bij het ontdekken en verder ontwikkelen van hun beweeg- en (top)sporttalenten, ieder op zijn eigen beweegniveau. Jeugd die goed kan bewegen én een gezond gewicht heeft, draagt bij aan de gezonde stad die Almere wil zijn. (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 14 juni 2017 - 15:27

Gerelateerd

Delen