AS’80 maakt zich met vertrekkend coach klaar voor strijd om promotie

KLEIN BRANDT SPORTPARK – Voor Sandor Augustijn kwam de mededeling dat hij bij AS’80 alsnog moet vertrekken uit de lucht vallen. De trainer van de vierdeklasser tekende in februari nog een nieuw contract, maar die is door de club ontbonden. Toch zit hij komende weekend op de bank als zijn team gaat strijden voor promotie naar de Derde Klasse.
Sandor Augustijn wil afscheid nemen met een prijs. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

Mocht AS’80 daadwerkelijk promoveren zou dat de kroon zijn op de magnifieke reeks van na de winterstop zijn, waarin de ploeg zichzelf hervond en uiteindelijk de laatste periode pakte. “Het grote probleem in de eerste seizoenshelft was dat we onze kansen niet afmaakten”, blikt Augustijn terug. “Na de winterstop zijn we daarom iets behoudender gaan spelen. Daardoor stond het zowel voor- als achterin beter.”
Vooral de snelle jongens voorin manifesteerden zich nadrukkelijk en sprongen in de laatste periode uitstekend om met de ruimte die zij kregen. ““Uiteindelijk hebben we dit seizoen, maar vijf keer verloren”, vertelt een trotse Augustijn, die met zijn ploeg in de laatste zeventien competitieduels slechts één keer onderuit ging.
Dan rest natuurlijk de vraag of de coach, die vorig seizoen op de slotdag van de competitie de titel verspeelde met AS’80, afscheid gaat nemen met promotie. “Vorig jaar begonnen we na het missen van het kampioenschap met een kater aan de nacompetitie, terwijl wij nu in een flow zitten.”
Over het ontbinden van zijn contract, die in februari nog werd verlengd, wil de oefenmeester nog niks kwijt. “Ik ben nog in gesprek over de financiële afhandeling”, aldus Augustijn, die in de wandelgangen wordt gelinkt aan verschillende clubs, maar hij heeft nog geen besluit genomen. “Misschien stop ik wel een jaar. Ik wil in ieder geval afscheid nemen met een prijs.”
AS’80-voorzitter Maarten de Vries was niet bereikbaar voor commentaar. Komende zondag start voor AS’80 de nacompetitie met een wedstrijd tegen Spaarnwoude.
Artikel geplaatst op: 16 mei 2017 - 09:29

Gerelateerd

Delen