Almere City FC strandt in eerste ronde play-offs

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Almere City FC heeft vrijdagavond de opgelopen achterstand van 4-2 in de play-offwedstrijd tegen Helmond Sport niet kunnen rechtzetten. Sterker: de voetballers gingen ook thuis ten onder. Het werd 0-2.


De laatste wedstrijden lijkt het team van trainer Jack de Gier geen inspiratie meer te hebben. De belangrijke competitiewedstrijd tegen NAC werd futloos afgewerkt en ook tegen Helmond ontbrak het de Almeerders aan pit. Vrijdag kwamen de gasten vlak voor rust op een 0-1 voorsprong en nog voordat de pauze kwam stond er al 0-2 op het scorebord. De rentree van spits Sven Braken deed het publiek opleven, maar tot echte kansen kwam het niet meer. Almere City FC eindigt het seizoen 1016-2017 als achtste. Nooit eerder presteerde de ploeg zo goed.
Voor het komende seizoen hebben de Almeerders zich alvast versterkt met Delvechio Blackson. De 22-jarige linksback komt transfervrij over van SC Cambuur, waar hij de afgelopen twee seizoenen onder contract stond. Het doel van Blackson is om bij Almere City FC een basisplaats te veroveren. "Ik wil inderdaad veel minuten maken en de club verder helpen. Aan het gesprek met de trainer heb ik een heel goed gevoel overgehouden. Ik kijk er dan ook naar uit om hier aan de slag te gaan.”
Trainer Jack de Gier is blij met de komst van de linksback. "We volgen Delvechio al langer. Hij is snel, fysiek sterk en past qua manier van voetballen goed bij de club. Bovendien is het een jongen met ambitie. Het is mooi dat we zo snel hebben kunnen handelen en dat we diverse andere clubs te snel af zijn geweest.”

Artikel geplaatst op: 15 mei 2017 - 10:57

Gerelateerd

Delen