G-bowlers strijden om NK-titels in Almere

BUITEN - Voor het vierde jaar op rij kwamen bowlers met een verstandelijke beperking afgelopen zondag naar Almere om strijden om de NK-titels.
Honderd G-bowlers streden in Almere om het Nederlands Kampioenschap. (Foto: Fred Rotgans)

Deelnemers uit het hele land speelden afgelopen zondag bij Bowling Almere aan de Trekweg de landelijke finale, waar honderd spelers aan deelnemen. Tijdens de vijf voorrondes eerder dit seizoen kwamen in totaal al 242 deelnemers in actie. Alle deelnemers zijn lid van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) en hebben een verstandelijke beperking.
Bowlen is een ideale sport omdat er nauwelijks aanpassingen nodig zijn voor deelnemers met een beperking. Toch werden tijdens het NK wel een aantal hulpmiddelen ingezet. Zo is er een klasse waarbij de deelnemers gebruik maken van de bumpers aan de zijkant. Ook waren er deelnemers die gebruik maken van een rails om de bal vanaf te laten rollen of een speciaal handvat dat inklapt wanneer de bal wordt los gelaten.
Het was de vierde keer dat het NK werd georganiseerd door de NBF en ieder jaar neemt het deelnemersaantal toe. Het wordt dus een steeds grotere uitdaging om er met de beker vandoor te gaan. Alle deelnemers speelden drie games, waarna per categorie de beste vier spelers streden om het goud in nog eens twee games. Voorafgaand aan de finale gaf de kersverse Europees kampioene jeugd Denise Blankenzee de baan om een kleine demonstratie te geven van het bowlen op topniveau.
Artikel geplaatst op: 08 mei 2017 - 08:52

Gerelateerd

Delen