Hoogste punt clubhuis zorgt voor feest bij Buitenhout MHC

SPORTPARK BUITENHOUT – “Het hoogste punt van het clubhuis is bereikt. Het is nu echt bijna af”, vertelt Michel Volmer. De voorzitter van Buitenhout MHC liep zaterdag met een grote glimlach rond over Sportpark Buitenhout, waar stil werd gestaan bij dit heugelijke feit.
Zaterdag werd gevierd dat het hoogste punt van het clubhuis is bereikt. (Foto: Fred Rotgans)

“Het liefst waren we al in 2014 begonnen met de bouw van ons clubgebouw”, vervolgt Volmer, die met Buitenhout MHC tot afgelopen zomer gebruikmaakte van een veld bij korfbalvereniging EKVA doordat er aanvankelijk gesteggel was over de locatie. Sinds dit seizoen wordt er gespeeld aan de Trekweg. “De bouw van het clubhuis gaat uitermate voorspoedig”, glimlacht Volmer, die vanuit de tijdelijke bouwkeet zag hoe het clubhuis binnen enkele maanden uit de grond werd gestampt. “Met dit prachtige onderkomen, dat over drie maanden gereed is, zijn we eindelijk zichtbaar in Buiten. Daarnaast zijn we door de verhuizing enorm gegroeid. In 2010 begonnen we met het aanbieden van zaalhockey. Vorig seizoen met veldhockey stokte de teller bij tachtig man en nu zitten we al op een kleine tweehonderd leden, waaronder een dame- en herentrimgroep.”
MHC Buitenbout krijgt de beschikking over drie kunstgrasvelden. Daardoor kan de tweede hockeyclub van de stad doorgroeien naar negenhonderd leden. “Dat is geen direct doel, maar de ruimte om te groeien is er”, verduidelijkt Volmer. “We zijn nu bezig met het ontwikkelen van een 5-jarenplan. Hierin komt in elk geval naar voren dat we een breedtesportvereniging zijn. Bij ons gaat het niet om het spelen op het hoogste niveau. Het streven is dat iedereen met plezier het veld opstapt. Ongeacht zijn of haar niveau. Elk kind krijgt evenveel aandacht en wordt getraind door een gediplomeerde trainer. Natuurlijk is het altijd leuk als een team kampioen kan worden”, besluit Volmer, die rond klokslag 17.00 uur met zijn leden proostte op een mooie toekomst.
Artikel geplaatst op: 08 mei 2017 - 15:13

Gerelateerd

Delen