Kickboksen met de wethouder

TUSSEN DE VAARTEN – De deelnemende jongeren van het BUDO-project volgden vorige week hun kickbokstraining samen met wethouder René Peeters. Deze kickbokstraining maakt deel uit van het BUDO project: een samenwerking tussen De Schoor en Tactus Verslavingszorg voor jongeren die te maken hebben met een (dreigende) verslaving, met andere problematiek, en voor hangjongeren zonder zinvolle dagbesteding.
Wethouder René Peeters deed actief mee aan een kickbokstraining met de jongeren van het BUDO-project. (Foto: aangeleverd)

De wethouder ging met de deelnemende jongeren in gesprek en deed zelf actief mee aan deze training. Sporten helpt deze jongeren en geeft de kans om te werken aan hun zelfvertrouwen, weerbaarheid, discipline en gezondheid. Naast kickboksen kunnen deze jongeren ook meedoen aan bijvoorbeeld CrossFit of voetbal.
Het Almeerse BUDO project bestaat in 2017 tien jaar. In die periode heeft het project veel jongeren kunnen helpen bij het oppakken van hun leven. Kickboksen is in Almere een focussport. Onlangs ondertekenden de gemeente en de World Fighting League BV een driejarige samenwerkingsovereenkomst.
Vecht- en verdedigingssporten zoals BUDO passen, volgens wethouder René Peeters, goed bij Almere. Jong, kleurrijk en multicultureel zijn termen die zowel bij de stad Almere als bij vecht- en verdedigingssporten passen. We zien ook dat deze sporten in Almere relatief veel beoefend worden en dat er veel sportaanbieders zijn, die zich op dit terrein begeven. Het budoproject is een voorbeeld van de maatschappelijke kansen die de sport biedt. Waarden als respect, discipline, concentratie, zelfbeheersing en hard werken zijn belangrijk.”
Artikel geplaatst op: 04 mei 2017 - 14:57

Gerelateerd

Delen