Jong Almere City FC knokt zich terug vanuit verslagen positie

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Degradatiekandidaat nummer één. Dat was Jong Almere City FC tot twee maanden terug, maar de formatie van trainer René Koster heeft zich vanuit verslagen positie terug geknokt in de Derde Divisie Zterdag en kan zich nu zelfs rechtstreeks handhaven.
Trainer Jack de Gier is met de hoofdmacht zeker van de play-offs. De beloften van de club zijn werken zich omhoog vanuit geslagen positie. (Archieffoto: Fred Rotgans)

“Zes weken geleden dacht iedereen nog dat wij direct zouden degraderen en nu kunnen we ons zelfs in de laatste twee duels veilig spelen”, vertelt een opgetogen Koster.
De beloften van Almere City pakten op 11 maart de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie met beide handen aan door Rijnvolgels op overtuigende wijze (4-1) te verslaan. Die opsteker gaf de ploeg van Koster letterlijk vleugels, want sindsdien werd er onder meer gewonnen van FC Lisse, Capelle, Jong FC Groningen en Quick Boys. Daardoor is Jong Almere City gestegen naar de veertiende plaats. “Die plek betekent aan het einde van het seizoen handhaving”, vervolgt Koster, die daarna meer vertelt over de revival van zijn ploeg. “We spelen de laatste weken in een vaste samenstelling. Daarnaast opereren we als een team. De jongens gaan voor elkaar door het vuur en knokken voor elke meter”, zegt Koster, die in de winterstop ook drie versterkingen binnen hengelde.
,,Met Shaquill Sno, Achille Vaanholt en Faris Hammouti zijn wij sterker geworden. Daarnaast hebben spelers, die vorig jaar nog A-junior waren, zich uitstekend ontwikkeld”, aldus Koster. ,,In de eerste seizoenshelft moesten wij ook enorm wennen aan het spelen in de Derde Divisie. Dat is niet te vergelijken met een beloftencompetitie. Nu spelen we wekelijks tegen volwassen mannen, die ten koste van alles willen winnen. Kortom: dit is het ideale platform voor jonge voetballers om zich verder te ontwikkelen, maar we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Als we ons alsnog direct handhaven zou dat de kers op de taart zijn”, besluit Koster.

Hoofdmacht geeft winst weer uit handen

De hoofdmacht van Almere City FC heeft in de wedstrijd tegen Helmond Sport opnieuw de winst in de slotfase laten glippen. De vorige twee wedstrijden werd ook al onnodig puntverlies geleden door blunders van keeper Chiel Kramer. In en tegen Helmond kopte Robert Braber in de 91e minuut de gelijkmaker binnen. De Almeerders zijn al zeker van de play-offs, maar kan volgende week - bij een zege in de slotwedstrijd tegen NAC - al een plek in de tweede ronde afdwingen.
Artikel geplaatst op: 01 mei 2017 - 09:08

Gerelateerd

Delen