World Fighting League biedt kansen op maatschappelijk gebied

ALMERE – De samenwerking tussen de gemeente en de WFL (World Fighting League), waarover deze krant vorige week berichtte, biedt volgens burgemeester Franc Weerwind ook kansen op maatschappelijk gebied.
De samenwerking werd bekrachtigd in de raadzaal in het stadhuis. (Foto: aangeleverd)

Weerwind tekende zaterdag 22 april namens de gemeente Almere een exclusieve driejarige samenwerkingsovereenkomst met de World Fighting League BV (WFL). In de periode 2017 – 2019 organiseert WFL ieder jaar drie vechtsportevenementen in het Topsportcentrum in Poort. Bij de evenementen is er aandacht voor gezamenlijke maatschappelijke projecten waar vecht- en verdedigingssporten de sleutel zijn. Exclusief betekent dat alleen WFL kickboks en mixed martial arts (MMA) evenementen in het Topsportcentrum mag organiseren.
“Vecht- en verdedigingssporten passen erg goed bij de identiteit van Almere”, aldus Weerwind, “waarbij jong, kleurrijk en multicultureel termen zijn die zowel bij de stad Almere passen als bij vecht- en verdedigingssporten. We zien ook dat deze sporten in Almere relatief veel beoefend worden en dat er veel sportaanbieders zijn, die zich op dit terrein begeven. Dit biedt ook veel kansen op maatschappelijk gebied. Waarden als respect, discipline, concentratie en hard werken zijn belangrijk. Evenementen binnen deze tak van sport kunnen hier op een positieve manier de aandacht op vestigen. Wij kijken vol vertrouwen uit naar de samenwerking en we verheugen ons op de kansen die dit creëert voor de stad.”
Ook voorzitter Melvin Manhoef World Fighting League is blij met de samenwerking: ‘We zijn trots dat we samen met de gemeente Almere de positieve effecten van de kickbokssport kunnen laten zien. We zetten ook maatschappelijke thema’s op de kaart, zoals respect voor diversiteit en het helpen van kwetsbare groepen in de samenleving. Bijvoorbeeld met workshops en trainingen om jongeren mentaal sterker te maken. We bieden ze een positieve, sportieve omgeving, waarbinnen ze zich op een gedisciplineerde manier ontwikkelen.”
Artikel geplaatst op: 25 april 2017 - 13:14

Gerelateerd

Delen