Toppers van de Toekomst


Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand, in het kader van de Maand van de Watersport, windsurfer Luc Schmitz
Luc Schmitz in actie. (Foto: Remco Schmitz)
IN KADER
"Plaatsing voor de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië 2018"

ALMERE - Dit is het streven voor het komende seizoen van Luc Schmitz. Wat begon als een leuke sportieve hobby, is in acht jaar tijd uitgegroeid tot een leven als topsporter. De nu 15-jarige Luc reist de hele wereld over en staat op jeugd WK’s waar hij zijn krachten meet met de wereldtop.
Dit betekent ook dat hij niet altijd op school aanwezig is. “Gelukkig is dit allemaal goed geregeld met school en kan ik lessen die ik mis, later weer inhalen”, aldus Luc. Ook zijn sociale leven is wat anders dan dat van zijn leeftijdgenoten. “Mijn vrienden vinden het heel gaaf dat ik zoveel reis, maar ook jammer dat ik daardoor vaak niks met ze kan doen”.
Luc heeft altijd gedroomd van deelname aan de Olympische Spelen, en deze droom komt steeds dichterbij: “De gemeente Almere en Topsport Flevoland hebben het mede mogelijk gemaakt dat er in Almere een Regionaal Training Centrum (RTC) kwam. Hierdoor kan ik met minder reistijd meer trainen én heb ik de beschikking over trainers van het Watersport Verbond. Door deze trainingen begon ik te beseffen dat het surfen toch wel wat serieuzer werd”.
Zijn grote held is Dorian van Rijsselberghe, dubbelvoudig Olympisch kampioen, “iets wat een windsurfer nog nooit is gelukt”. Met dit in zijn achterhoofd richt Luc zich het komende seizoen op de Jeugd Olympische Spelen. “Dit jaar willen we ons als land kwalificeren voor de YOG (Youth Olympic Games). Als dit is gelukt, wil ik als beste Nederlandse deelnemer eindigen bij het eerstkomende EK of WK zodat ik me plaats voor de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië in 2018”. En als hij dan toch bezig is: “ik wil ook in de Nederlandse Kernploeg van het Watersport Verbond komen. Ik moet dan overstappen naar de RSX-klasse, waarvoor ik hard aan het trainen ben”.
Artikel geplaatst op: 28 april 2017 - 11:40

Gerelateerd

Delen