Niki van Sprang wint zilver in de skiff en een 2e plaats met de elite acht op het NK klein 

De Amsterdamse Bosbaan was zondag het toneel van de Hollandia Roeiwedstrijden/AEGON NK klein, waar de Almeerse roeier Niki van Sprang van Roeivereniging Pampus uit Almere deelnam aan 2 nummers.

In de skiff wist Niki na een flinke strijd en na een tijdlang op gouden koers te hebben gevaren toch zijn meerdere erkennen in Koen Metsemakers. Op het onstuimige water van de Bosbaan kon Niki in zijn skiff (eenmansboot) wel het zilver veilig stellen. De finale dag was na deze pittige race nog niet voorbij want even later moest Niki aantreden in de Pampus Combi acht (achtmansboot met stuur).

2e plaats met de acht in het elite veld
In deze elite acht boot zat Niki op slag. De roeiers in de acht van vereniging Njord vertrokken in een rap tempo. De Pampus Combi boot met Pampus roeier Niki kon de boot volgen maar de Njord boot bleef de Pampus combi net 3 seconden voor op de finish. Een zeer knappe prestatie van Niki en zijn ploeg gezien niet alleen Niki maar ook andere ploeggenoten eerder op de dag al in andere nummers gevaren hadden.
De prestaties van onder andere Niki zijn ook op de voet gevolgd door bondscoach Mark Emke die binnenkort bekend gaat maken welke roeiers geselecteerd worden om voor Nederland uit te komen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Budapest (5-7 mei 2017).

Artikel geplaatst op: 23 april 2017 - 15:48

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: