Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: triathleet Pim Lebouille
Pim Lebouille. (Foto: Maryvonne van den Berg)

“Ik heb eindelijk mijn uitlaatklep gevonden”

ALMERE - Zijn enorme hoeveelheid energie in combinatie met gedrevenheid zijn de grootste kwaliteiten van de 19-jarige Pim Lebouille. Het triathlontalent maakt dit jaar voor het eerst deel uit van de elite waarbij zijn doel voornamelijk het behalen van punten voor de Europese Ranking zal zijn. “Als je daar hoog genoeg in staat kan je in Wereldbekers starten en daarna weer in de World Triathlon Series.”
Op de middelbare school zat Lebouille zichzelf en zijn leraren vaak in de weg. “Dat kwam omdat ik zo druk was in de les”, aldus Lebouille. “Nu heb ik eindelijk een uitlaatklep gevonden.” De triathleet is nu drie jaar met triahtlon bezig. “Lopen en fietsen waren geen probleem, maar zwemmen is niet mijn ding. Dankzij de top begeleiding van het Regionaal Trainingscentrum (RTC Almere), met speciale dank aan Jolijn van Valkengoed en Edwin van Norden is dit aanzienlijk verbeterd waardoor ik veel beter ben gaan presteren.”
Toen Lebouille het wat moeilijker had qua mentale focus kwam hij via Topsport Flevoland in contact met sportpsycholoog Pepijn Lochtenberg, waar hij veel aan heeft gehad. “Als ik nu het gewenste resultaat niet haal, kijk ik eerst goed terug naar waar het mis ging. Daarna gaat de focus weer vooruit en ga ik volle bak aan de slag.”
De combinatie topsport/school vraagt vooral veel planning en discipline. “Afgelopen jaar heb ik mijn propedeuse gehaald aan de CALO in Zwolle, maar ik merkte tijdens mijn seizoen dat ik daardoor geen goede basis heb kunnen leggen in de winter. Ik zoek naar een balans tussen topsport en een maatschappelijke carrière. Het hoogst haalbare uit mijn sportcarrière halen, maar ook mensen begeleiden om ervoor te zorgen dat ze het maximale uit hun passie halen én beter leren bewegen, dat is mijn drive. Mijn grootste droom is een podium plek op de Olympische spelen in 2024, en dan het liefste het hoogste treetje.”
Artikel geplaatst op: 14 februari 2017 - 13:25

Gerelateerd

Delen