Fietspad in Poort maanden dicht om dienst te doen als bouwplaats

POORT – Gebruikers van het Pygmalionpad in Poort moeten al maanden omrijden. Het fietspad langs het Tiny buurtje richting de Homerusmarkt en de supermarkt wordt door een aannemer gebruikt als opslag en is nog zeker tot half april afgesloten voor verkeer.

Het Pygmalionpad is momenteel een bouwplaats. (Foto: Almere DEZE WEEK)

 

Bewoonster Tineke van Dussen is het behoorlijk zat. "Het is een doorgaand fietspad. Waarom kan die opslag niet ergens anders naar toe? Er is inmiddels een groot parkeerterrein aangelegd, waar plek zat is", stelt zij. "In de kerstvakantie werd het fietspad tijdelijk half opengesteld, maar dat was ook niet alles, want je kon elkaar niet eens passeren. Daarna is het ook weer helemaal afgesloten."

 

Woonrijp maken
De gemeente laat weten dat de afsluiting te maken heeft met het woonrijp maken van dit deel van het Homeruskwartier. "Dit betekent dat de definitieve terreinafwerking erin gaat. Een wens van vele bewoners, na jaren van bouwverkeer en bouwwegen", aldus een gemeentewoordvoerder. "De aannemer heeft zijn bouwplaats centraal gesitueerd.
Daarmee kan hij verschillende percelen bereiken. Hij is begonnen bij de recent geopende Plus supermarkt en werkt daarna door rondom de Homerusmarkt en sluit af bij zijn bouwplaats."

 

Omleiding
Tot vorige maand is het fietspad volgens de gemeente zo veel als mogelijk open of half open gehouden. "Maar daar kwamen ook weer klachten over van gebruikers. Daarom is besloten om voor de laatste paar weken een meer overzichtelijker en duidelijke situatie te scheppen, met een omleidingsroute. Die is enige tientallen meters langer, maar wel veilig en duidelijk en stelt de aannemer in staat om zijn werk te doen."

 

Niet veilig
Volgens mevrouw Van Dussen is de omleidingsroute, die langs een school loopt, echter helemaal niet zo veilig. "Rondom de school wordt namelijk overal geparkeerd door ouders die hun kinderen brengen en halen. Het is wachten tot het daar een keer fout gaat", stelt zij. De bouwplaats op de plek van de omleidingsroute situeren is volgens de gemeente echter ook niet wenselijk vanwege de vele kinderen en ouders. Voorlopig zal het voor fietsers dus nog even behelpen blijven.

Artikel geplaatst op: 19 februari 2020 - 09:03

Gerelateerd

Delen