Havenverbond versnelt vernieuwing hart van Haven

HAVEN - Een groep maatschappelijke organisaties in Almere Haven heeft zich verenigd in een ‘Havenverbond’, om samen met Havenaren de binnenste wijken van Haven sneller en steviger te vernieuwen.

De bestuurders van het Havenverbond voor het Bivak waar wordt gewerkt aan de toekomst van het hart van haven. (Foto: aangeleverd)


Er zijn al veel initiatieven voor vernieuwing, zoals de verbouwing van De Overloop, groot onderhoud in De Werven, aankoop van Bivak en nieuwe woningen in De Wierden. Die worden nu allemaal los van elkaar uitgevoerd. Het Havenverbond heeft daarom twee doelen: zorgen dat lopende vernieuwingsprojecten sterker worden uitgevoerd en zorgen dat er één duidelijk verhaal komt voor de toekomst van Haven waarin veel Havenaren zich herkennen.

Toekomstverhaal


Het Havenverbond bestaat uit bestuurders van De Alliantie, Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale Almere (VMCA), Gemeente Almere, Zorggroep Almere, De Schoor, BIZ in oprichting van centrumondernemers, Goedestede, Ymere, GGD Flevoland, Kwintes, Almeerse Scholengroep (ASG) en Leger des Heils. Zij hebben een specialistenteam gevraagd om een toekomstverhaal voor het hart van Haven (De Werven, De Wierden, Centrum en De Hoven) te maken op het gebied van zorg, welzijn, samenleven, school, winkelgebied, economie, stedenbouw en wonen. Dit team nodigt in oktober en november veel Havenaren uit om hen te vragen wat zij belangrijk vinden voor hun leven in Haven in 2030 en wat ze vinden van de ideeën waar het team aan denkt.

Proeven aan de toekomst


Op de dinsdagen 24 september, 5 en 9 oktober worden thema-avonden georganiseerd onder de noemer ‘Proeven aan de toekomst van Haven’. De eerste avond op 24 september bij Corrosia start met de opening van een straattentoonstelling door wethouder Hilde van Garderen. Havenaren hebben hun gedroomde toekomst van Haven met kleurige 3D-geprinte modellen neergezet op een plattegrond en foto’s daarvan zijn te zien rond Corrosia. Vervolgens doen vier landelijke sprekers hun verhaal, waarna prekers en publiek hun verwachtingen, hoop en dromen van de toekomstige vernieuwing van Haven delen met elkaar. Tijden: 19.30 – 21.15 uur. Toegang: gratis. Meer informatie: www.cultureelcentrumcorrosia.nl/programma.

Artikel geplaatst op: 16 september 2019 - 09:54

Gerelateerd

Delen