Blije gezichten tijdens eerste kennismaking C3 Living en Discushof

TUSSEN DE VAARTEN - Tussen de Vaarten in Almere Stad is binnenkort twee nieuwbouwprojecten met in totaal 84 sociale huurwoningen rijker. Vorige week konden de bewoners voor het eerst hun appartement in om de maten op te meten en kennis te maken met hun toekomstige buren. Dat leverde naast veel blije gezichten ook meteen de eerste Whatsapp-groepjes op.
De meeste bewoners kunnen niet wachten tot het zover is. Dat geldt ook voor Jolanda en Hennie Veldhuis die hun inmiddels te grote eengezinswoning verruilen voor een appartement aan de Discuslaan. “Geweldig, ik raak er helemaal ontroerd van, zo fijn voelt het”, zegt Jolanda als ze voor het eerst in haar woonkamer staat. Discushof wordt een goede mix van jong en oud; zowel starters als doorstromers vinden hier een nieuw thuis. “In de woningen bij de entrees en op de hoeken wonen straks senioren met het idee dat zij de ogen en oren van het nieuwe wijkje worden”, licht gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen van de Alliantie toe. “Wat het project bijzonder maakt, is dat de woningen gebouwd zijn rondom een binnenterrein zodat bewoners makkelijk met elkaar in contact komen.”
Starters

De 44 woningen van C3 Living blijven vijftien jaar staan en zijn bestemd voor starters in de leeftijd van 22 tot 27 jaar. Het zijn kleine appartementen van dertig vierkante meter die vooraf in de fabriek zijn gebouwd. Ze zijn all-electric, energiezuinig en aangesloten op zonnepanelen. De verwarming is aan het plafond bevestigd om ruimte te besparen.
Nieuwbouw

De Alliantie leverde eerder deze zomer al 108 sociale huurwoningen op in Almere Haven, Poort en Stad. Dat betekent dat de teller met C3 Living en Discushof op 192 komt te staan. "Zo vaak hebben we dit jaar al woningzoekenden in Almere blij gemaakt met een betaalbaar huis. Daar komen de 31 woningen van het project Pygmalion nog bij."
Artikel geplaatst op: 16 september 2019 - 09:09

Gerelateerd

Delen