Theatergroep PlayBack geeft ouders en kinderen tips over omgaan met geld

ALMERE - Tijdens de interactieve ouderavond ‘Credits’ van theatergroep PlayBack kregen wethouder Jerzy Soetekouw, ouders en leerlingen van PrO Almere afgelopen woensdag tips om bewust om te gaan met geld.
Wethouder Jerzy Soetekouw met jongeren in gesprek over geldzaken. (Foto: aangeleverd)

Hoeveel geld hebben jongeren nou eigenlijk echt nodig? Hoe voorkom je als ouder dat je kind in de schulden raakt? Wat moet je je kind allemaal leren voordat het 18 jaar is en verantwoordelijk voor zijn of haar eigen geldzaken is? Het acteursteam van Theatergroep Playback hield op een luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel.
“Ideaal gezien leren jongeren van huis uit om te gaan met geld, maar dat is niet altijd het geval”, aldus wethouder Jerzy Soetekouw. “Het is belangrijk dat ouders duidelijke afspraken maken en hun kind begeleiden, bijvoorbeeld in de keuze voor telefoonabonnementen, maar ook bij het kiezen van een zorgverzekering of het aanvragen van toeslagen. Dat lijkt allemaal makkelijker dan dat het is. Daarom organiseert de gemeente in 2019 een aantal bijeenkomsten waar ouders tips krijgen over financiële opvoeding."

Bewustzijn

De theatervoorstelling maakt onderdeel uit van een aantal activiteiten die de gemeente dit jaar organiseert om bewustzijn te creëren van de noodzaak om kinderen en jongeren in Almere op tijd te leren omgaan met geld, dus op je 18e goed voorbereid aan een volwassen leven beginnen zonder financiële zorgen. Wethouder Soetekouw geeft het hele jaar gastlessen over omgaan met geld op scholen in Almere
Interesse om ook een (gratis) voorstelling bij te wonen? Op maandag 25 maart speelt Theatergroep PlayBack opnieuw in Almere.
Artikel geplaatst op: 13 februari 2019 - 12:23

Gerelateerd

Delen