Groen licht voor starterswoningen Binderij

Door Marcel Beijer
LITERATUURWIJK – De gemeenteraad zal instemmen met het plan om de voormalige bedrijfspanden aan de Binderij 65 en 67 te transformeren naar woningen voor jongeren en expats. Dat bleek donderdag tijdens de Politieke Markt.

De twee panden die worden getransformeerd naar appartementen voor starters en expats. (Archieffoto: Fred Rotgans)


Ondanks bezwaren van een aantal omwonenden – die vrezen voor verkeers- en geluidsoverlast – zijn de raadsleden dolblij dat er extra woningen komen voor jongeren. “U heeft als raad eerder aangegeven er voorstander van te zijn om in de randen van bedrijfsterreinen toe te staan woonunits te creëren. Daar is dit plan een gevolg van”, zei wethouder Maaike Veeningen (D66). Ze begreep de zorgen van omwonenden, maar stelde dat de gemeente goed over de plannen heeft nagedacht.
In het pand op nummer 65 komen zestig sociale huurwoningen. Het daarnaast gelegen pand, dat het uiterlijk heeft van een sfinx, wordt gereserveerd voor expats: buitenlanders die door hun werkgever tijdelijk worden uitgezonden naar een ander land.
Alle partijen konden goed leven met de invulling van de panden zoals het college voorstelt. Wat de SP betreft had ook het Sfinx-pand gereserveerd mogen worden voor sociale woningbouw, maar Veeningen wuifde dat weg. Ze vond het juist mooi dat er voor verschillende doelgroepen woningen komen. Het CDA had wel enige kritiek. De partij vond 60 sociale huurwoningen op Binderij 65 wel erg veel. Maar volgens Veeningen valt dat aantal goed weg te zetten in het pand. Ook de vrees dat de toekomstige bewoners zullen gaan klagen over de geluidsoverlast dat een bedrijventerrein nu eenmaal met zich meebrengt, werd weggewoven. ''Als je daar gaat wonen weet je toch dat je op een bedrijventerrein zit?'', stelde John Cocu (SP). Ook daar waren alle raadsleden het mee eens.

Artikel geplaatst op: 12 oktober 2018 - 10:21

Gerelateerd

Delen