Huisvesting verstandelijk beperkten in Sieradenbuurt

SIERADENBUURT – De Sieradenbuurt krijgt een woon-zorgterrein. Wethouder Loes Ypma en Triade-bestuurder Afien Spreen tekenden vorige week de reserveringsovereenkomst voor de aankoop van bouwgrond. Triade wil voor circa 70 cliënten een woon- en werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking ontwikkelen.
Afien Spreen van Triade en wethouder Loes IJpma tekenden vorige week de reserveringsovereenkomst voor de aankoop van de bouwgrond voor het woon-zorgterrein in Sieradenbuurt. (Foto: Maarten Feenstra fotografie)

De voorziening is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking die nu op andere locaties in Almere wonen, of tijdelijk elders wonen in Flevoland, maar hun netwerk in Almere hebben.
Buurtbewoners werden eind april tijdens een informatieavond geïnformeerd over de bouwplannen aan de Sieradenweg. Tijdens deze bijeenkomst werden er meerdere onderwerpen aangedragen die Triade en de gemeente in het ontwerp mee zullen nemen.
Met de ondertekening van de reserveringsbijeenkomst is Triade tot overeenstemming gekomen om de grond aan de Sieradenweg van de gemeente Almere te kopen en kan de ontwerpfase starten. Zodra er een eerste ontwerp is dan zullen Triade en de gemeente dit met de buurtbewoners delen en ook de onderwerpen uit de bewonersbijeenkomst verder bespreken.
Artikel geplaatst op: 04 oktober 2018 - 10:38

Gerelateerd

Delen