Tweede editie Groene Route door Poort

POORT – Bewoners uit Poort organiseren komende zaterdag 22 september de ‘Groene Route’ door dit stadsdeel. Alle Almeerders, zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze wandeling/fietstocht langs diverse groene buurtinitiatieven. Op de route zijn gratis activiteiten voor jong en oud.
Het Klokhuis, één van de stoppunten tijdens de Groene Route. (Foto: aangeleverd)

22 september is het Landelijke Burendag; een jaarlijks terugkerend feest dat samen met buren wordt gevierd. Het is een dag waarop de buurt gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de wijk. De gedachte achter Burendag sluit perfect aan bij de plannen die verschillende bewoners én Stad & Natuur hebben voor Poort.

Groene Route

De Groene Route is een actieve wandeling of fietstocht door Poort met verschillende 'stops' waar te zien is hoe bewoners en bedrijven samenwerken om de buurt nóg groener, leuker, gezelliger en aantrekkelijker te maken. De route loopt van 13.00 tot 16.00 uur langs het Klokhuis, het Labyrint, Tiny Forest, Buurtcentrum Amerika, de fruittuin, door Pampushout, naar de Homerusmarkt en de VLA-tuin en weer terug richting het Cascadepark via het Cupidohof naar de appelboomgaard. Deelnemers bepalen zelf het begin- of eindpunt van de wandeling en aansluitend kan aan de Cupidohof worden deelgenomen aan de ‘Bring & Braai’. De Groene Route is online te krijgen via de website van Stad & Natuur en andere samenwerkingspartners en wordt ook op een flyer langs de route verspreid..
Artikel geplaatst op: 17 september 2018 - 16:04

Gerelateerd

Delen