Gemeente handhaaft ten onrechte fietsparkeren in centrum Buiten

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
BUITEN CENTRUM – Fietsers kunnen met een gerust hart hun fiets plaatsen bij de winkels aan het Globeplein en Rio de Janeiroplein. Er ontstond onlangs enige onrust toen Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente waarschuwingstickers plakten op fietsen die buiten het handhavingsgebied van de gemeente stonden. De gemeente laat weten dat het om een vergissing gaat.
Centrumbewoner Cees van Loon schrok toen hij zag dat BOA’s handhaafden op fietsparkeren in een gebied van het centrum van Buiten waar fietsers hun fiets wel op straat mogen parkeren. (Foto: Fred Rotgans)

De BOA’s handhaafde, volgens bewoner Cees van Loon, in een gebied waar niet gehandhaafd dient te worden. “Op het kaartje dat op de website van de gemeente staat het gebied waar fietsen alleen in een fietsenstalling mogen staan. Een deel van het gebied van het Globeplein valt daarbuiten”, aldus Van Loon. “Het deel dat loopt naar de Albert Heijn staat hier niet in. Maar BOA’s handhaafden hier wel. Ze plakten stickers op de fietsen die er stonden met daarop de waarschuwing dat de fiets wordt verwijderd als hij niet binnen 24 uur wordt weggehaald. De eigenaar van de kaaswinkel zet zijn fiets altijd voor zijn winkel. Zelfs op zijn fiets zat een sticker. Door het parkeerbeleid wordt het winkelend publiek al weggejaagd en nu werden fietsers ook nog eens aangepakt.”
Woordvoerder Judith van Dijk van de gemeente laat weten dat het om een vergissing gaat. “Handhavers hebben een keer per abuis ook fietsen buiten het op het kaartje aangegeven gebied gelabeld. Deze vergissing is op tijd ontdekt, er zijn geen fietsen verwijderd of boetes uitgedeeld. En mocht dat wel een keer onterecht gebeuren, dan wordt dat natuurlijk teruggedraaid.”
Meer informatie: www.parkeren.almere.nl/parkeren-fietser/campagne-fietsparkeren
Artikel geplaatst op: 04 september 2018 - 10:00

Gerelateerd

Delen